27.6 C
Botoșani
joi, 1 iunie 2023

Licitație pentru alimentarea cu gaz a orașului Flămânzi. 1200 de gospodării urmează a fi racordate VIDEO

După mai mulți ani de așteptare, locuitorii orașului Flămânzi vor beneficia de gaz metan. Valoarea investiției este estimată la 4 milioane de lei iar la final 1200 de gospodării din Flămânzi vor fi racordate la gaz.

Conducta care alimenteză municipiul Botoșani și restul localităților trece prin orașul Flămânzi dar locuitorii de aici nu beneficiază de gaz. În urmă cu mai bine de trei ani, Primăria Flămânzi a început demersurile pentru racordarea localității la gaz dar nu s- a reușit din cauza unui aviz. Între timp, legislația s-a modificat iar primăria are posibilitatea de a organiza o licitație în vederea desemnării firmei care va executa lucrările.

Potrivit primarului Dan Oloeriu, deja s-a demarat procedura de licitație iar pe 27 decembrie este  termenul limită de depunere a ofertelor. Ulterior, vor fi analizate aceste oferte și se va desemna câștigătorul.

“Legislația s-a modificat și avem posibilitatea de a scoate noi la licitație acest serviciu. Am muncit trei ani pentru a obține un aviz de la ANRE iar prin modificarea legislației, acest aviz a picat. Din acest moment, licitația se poate desfășura la nivelul UAT-ului. În momentul de față suntem la stadiul de publicare a anunțului și documentației de atribuire. Pe data de 27 decembrie este termenul limită de depunere a ofertelor. Sperăm să fie mai multe oferte depuse. Investiția este asigurată sută la sută din banii noștri dar prin concurența respectivă, operatorul poate să vină cu un anumit procent în completarea investiției noastre”, a precizat Dan Oloeriu, primarul orașului Flămânzi.

Proiectul are o valoare de patru milioane de lei. Din acești bani se vor realiza 18 kilometri de rețea de  gaz, urmând a fi aproximativ 1200 de gospodarii racordate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA