0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Licitație pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru școli

Copiii din 26 de comune din județ vor beneficia de transportul școlar cu microbuze electrice.

Consiliul Județean Botoşani a lansat licitația pentru achiziționarea a 26 de microbuze electrice pentru școlile din mediul rural din județul Botoșani. Este un proiect pentru care CJ a obținut o finanțare de 7,2 milioane de euro din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). „Proiectul este derulat de către Consiliul Județean Botoşani în parteneriat cu 26 de comune beneficiare, cele care au obținut punctajele cele mai mari în baza criteriilor stabilite de către Ministerul Educației – România, ca autoritate de management pentru această axă de finanțare din cadrul PNRR. Vom asigura cheltuielile neeligibile și eventualele diferențe care vor rezulta din implementarea proiectului.”, a declarat Doina Federovici, președintele CJ.

Lista celor 26 de comune beneficiare

Comunele partenere Consiliului Județean în acest proiect sunt Cristinești, Ungureni, Mihălășeni, Avrămeni, Albești, Santa-Mare, George Enescu, Todireni, Coșula, Corni, Gorbănești, Stăuceni, Vorniceni, Călărași, Tudora, Roma, Păltiniș, Prăjeni, Lozna, Văculești, Leorda, Cândești, Hlipiceni, Cristești, Vorona și Hilișeu-Horia. Microbuzele vor avea o capacitate de 16 locuri pe scaune, din care 1 loc pentru persoane cu dizabilități, plus 1 loc pentru conducătorul auto. Valoarea eligibilă a proiectului, inclusiv TVA, este de 7,2 milioane de euro. Cheltuielile neeligibile și diferențele rezultate din implementare vor fi asigurate de către Consiliul Județean Botoșani. Firmele interesate să participe la licitație își vor putea depune ofertele până pe 7 decembrie 2023.

Proiectul achiziționării  microbuzelor electrice va aduce o îmbunătățire substanțială a condițiilor de transport pentru elevii din mediul rural și va asigura accesul la școală a copiilor din zonele defavorizate.

Sursa foto: Bursa.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA