-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Liceul din Ungureni va fi finalizat în toamna acestui an

Lucrările de extindere și modernizare a liceului din comuna Ungureni se vor finaliza în toamna acestui an. Deși finanțarea a fost obținută în urmă cu mai mulți ani, demararea lucrărilor a întârziat deoarece nu s-au prezentat firmele la licitațiile organizate de primărie.

După suplimentarea sumei alocate proiectului, a existat interes din partea constructorilor iar în vara anului trecut a demarat investiția.

“Am scos de câteva ori la licitație dar fiind suma prea mica, nu s-a prezentat nicio firmă. A trebuit să suplimentăm valoarea proiectului din bugetul local. În 2020 am reușit în sfârșit să avem un câștigător la licitație. A lucrat bine, suntem la un grad de execuție de 60%. Termenul de finalizare este luna octombrie dar sper ca în septembrie să înceapă cursurile în noua clădire. Vorbim de modernizare și extindere, vor fi încă șapte săli de clasă, laboratoare. Vrem să înființăm și o școală profesională. Acest liceu este foarte important pentru că sunt copii în zonă care nu își permit să meargă la un liceu în Botoșani. Și acești copii au o șansă să facă un liceu”, ne-a spus Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

Între timp, Primăria Ungureni a făcut demersuri la Compania Națională de Investiții pentru realizarea unei săli de sport în curtea liceului.

În Ungureni sunt 915 copii care învață la școlile și grădinițele din comună.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA