1.9 C
Botoșani
miercuri, 7 decembrie 2022

Liceenii vor face practică la firmele din Botoşani. VEZI câţi bani vor câştiga

flamanzielevi4

Deputatul Tamara Ciofu vrea să implementeze la Botoşani un proiect demarat în urmă cu doi ani la Braşov şi Oradea şi care s-a dovedit a fi de succes. Este vorba de un parteneriat între agenţii economici, primărie şi IŞJ prin care elevii să facă practică şi să lucreze în perioada vacanţelor.

„Am pregătit un proiect pe care îl voi înainta municipalităţii. Este un proiect între Primărie, IŞJ şi firme. Acest model funcţionează foarte bine la Oradea şi Braşov. Am vorbit deja cu câteva firme din oraş şi din judeţ care au nevoie de mână calificată de lucru, am vorbit şi cu Inspectoratul Şcolar. La primărie se desemnează o persoană responsabilă pentru verificarea firmelor care doresc să angajeze muncitori. Am identificat o firmă care doreşte zece sudori, o altă firmă doreşte 120 de confecţioneri, o altă firme doreşte tineri în restaurant, ospătari, bucătari”, a precizat deputatul Tamara Ciofu.

Elevii vor face practică iar firmele vor plăti orele copiilor. Un elev ar urma să primească 200 de lei pentru orele de practică pe care le va efectua la o firmă. Avantajul este că această practică făcută la un agent economic va fi considerată experienţă iar la terminarea şcolii tinerii vor găsi mai uşor un loc de muncă sau se vor putea angaja la firma unde au făcut practică.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA