26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Liberalul Viorel Coman şi-a anunţat intenţia de a candida la primăria Botoşani. Flutur: “Îl felicit pe Viorel pentru alegerea făcută. Este ceea ce ne dorim să se întâmple la nivel de partid”

viorel coman

La conferinţa de presă care a avut loc vineri, la sediul PNL Botoşani, şi-a făcut apariţia şi Viorel Coman, un liberal care a devenit cunoscut în spaţiul public ca urmare a conflictelor avute cu Florin Ţurcanu. El a venit pentru a-şi anunţa intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului.

Practic, ar fi al doilea membru PNL, după Cătălin Flutur, care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de primar al municipiului.

“Săptămâna aceasta vreau să-mi depun acea scrisoare de intenţie pentru a fi, în interiorul PNL, un candidat pentru funcţia de primar. Mi-am propus să iau legătura direct cu factorii de decizie şi nu doar să sancţionez public. Am fost săptămâna aceasta la primărie şi l-am rugat pe domnul primar Ovidiu Portariuc să înlocuiască toate steagurile din municipiul Botoşani care sunt ferfeniţite. Vorbim de un simbol naţional şi de un fapt foarte grav care se întâmplă”, a spus Viorel Coman care a adăugat: “Este o campanie în interiorul PNL, nu vreau să mimez politica. Orice om politic trebuie să intre într-o campanile electoral şi trebuie să vadă ce îi spun cetăţenii”.

Cătălin Flutur l-a felicitat pe Viorel Coman pentru alegerea făcută dar l-a anunţat că desemnarea candidatului pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani se va face în urma unui sondaj. “Vom avea un sondaj. Este un lucru foarte bun şi eu îl felicit pe Viorel pentru alegerea făcută. Este ceea ce ne dorim să se întâmple la nivel de partid. Acolo unde există un primar în funcţie, el va fi prima opţiune dacă a avut rezultate. Unde nu avem primar în funcţie, lupta este deschisă. Fostul PNL şi fostul PDL au avut oameni foarte buni şi fiecare îşi doreşte să performeze în politică. Probabil vom avea multe localităţi în care vor fi minim două opţiuni. Este un lucru extraordinar. Acolo unde există minim două opţiuni, până în data de 2 noiembrie, ca la nivel de organizaţie să facem sondaj”, a spus Cătălin Flutur.

În plus, co-preşedintele PNL i-a transmis lui Viorel Coman că în cazul în care îi va ataca pe membrii Partidului Naţional Liberal, riscă să fie exclus din organizaţie.

“Membrii de partid care îşi atacă în mod public colegii sau persoanele care doresc să intre în PNL, vor fi excluşi din partid. Spun acest lucru pentru a evita discuţiile ulterioare. Fiecare coleg trebuie lăsat să-şi exprime în mod public poziţiile. Discuţiile trebuie să le avem în cadrul partidului”, a mai afirmat Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA