10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Liberalii şi-au lansat o parte din candidaţii la alegerile locale din iunie. ATACURI LA PSD, AUTOSTRĂZI ŞI PROMISIUNI CĂ VA FI BINE. GALERIE FOTO&VIDEO

pnl, lansarea candidatilor (17)

Peste 600 de liberali din judeţul Botoşani au umplut sala Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani pentru a asista la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerilor locale care vor avea loc la începutul lunii iunie.

Evenimentul a debutat cu prezentarea candidaţilor care deja au fost stabiliţi. Printre ei s-au numărat candidaţi cu trei, patru sau chiar cinci mandate precum Angela Toma Grădinaru (George Enescu), Romică Magopeţ (Ibăneşti) dar şi candidaţi care sunt înaintea primei bătălii electorale precum Liviu Hrimiuc (Darabani), Florin Buţura (Ştefăneşti), Florin Bulgaru (Răchiţi) sau Florin Plian (Curteşti).

UPDATE După prezentarea candidaţilor, copreşedinţii Costel Şoptică şi Cătălin Flutur le-au transmis câte un mesaj sutelor de liberali prezenţi în sală. Dacă Şoptică a făcut un îndemn la luptă, Cătălin Flutur a vorbit mai mult despre muncipiul Botoşani, despre ceea ce îşi doreşte el pentru cetăţenii de aici şi despre cum va câştiga alegerile.

UPDATE Au urmat discursurile primarului oraşului Flămânzi, primarului din Ibăneşti şi Dîngeni, precum şi a candidatului la primăria Frumuşica.

UPDATE Gheorghe Sorescu, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean şi totodată candidatul PNL pentru conducerea CJ la alegerile din iunie, a transmis un mesaj liberalilor în care a vorbit despre priorităţile sale şi despre ceea ce doreşte să facă în următorii patru ani, începând din luna iunie

UPDATE Au urmat discursurile parlamentarilor, suceveanul Gheorghe Flutur fiind cel mai vehement şi hotărât. „Trebuie să cerem răspicat vot în două tururi pentru primari, obligatoriu. Asta trebuie să o facă, începând de astăzi, cu voce foarte puternică, Partidul Naţional Liberal. Strada a strigat normalitate, democraţie, nu monopoluri. Celor de la PSD nu are cum să le fie ruşine. Ce au făcut ei cu ordonanţa 55 când au cumpărat la bucată, pe bani publici, 500 de primari? Acest lucru a rămas netaxat. Curtea Constituţională a spus că nu a fost constituţionala ordonanţa lui Victor Ponta dar s-a blocat în parlament pentru că au avut majoritate. Mai au tupeul să spună că dacă vă apucaţi la modificare legii, cu două tururi, nu e în regulă. Dar la ei a fost în regulă să folosească buegtul de stat, cumpărând ca în obor primarii. Am calculat şi mai avem 100 de zile până la campania electorală şi 130 de zile până la data alegerilor. Va trebui să ne organizăm. În primul rând terminaţi de desemnat candidaţii. Încercaţi să lucraţi în echipă, parteneriat primar-Consiliu Judeţean. Trebuie împărţirea judeţului pe zone, cu responsabilitate pe candidaţii eligibili. Parlamentarii trebuie să-şi primească responsabilităţi şi să se implice în alegerile locale. Cei care sunteţi la prima candidatură, trebuie să vă faceţi cunoscuţi. Va trebui să mergeţi pe la oameni pe acasă, să constituiţi listele de consilieri locali şi judeţeni. Trebuie să tragem toţi la aceeaşi căruţă. Direcţia electoratului român este spre dreapta. Eu sunt convins că vom câştiga, România merită să fie guvernată de dreapta şi de PNL. Trebuie mai multă unitate şi să audă Bucureştiul că avem şi noi nevoie de autostrada care să ne lege de Ardeal, că avem nevoie de autostrada care să ne lege de Bucureşti, că masterplanul trebuie rediscutat pentru că pata neagră a ţării este Nord-Estul. Noi ce suntem, exportatori de forţă de muncă în Europa şi mai nou pentru Ardeal? Trebuie să fim mai uniţi şi să avem o voce mai răspicată”, a spus Gheorghe Flutur.

UPDATE Au urmat discursurile copreşedinţilor PNL Vasile Blaga şi Alina Gorghiu.

„Vreau să le mulţumesc şi să-i aplaudăm pe cei 37 de primari care nu s-au lăsat cumpăraţi de Dragnea, pentru Ponta. Au avut de suferit atât ei cât şi comunităţile lor. Am decis să începem precampania din Moldova pentru că Moldova nu este rezervorul necondiţionat de voturi al PSD aşa cum din păcate a fost. Nu vă cer altceva decât muncă, muncă, muncă şi lipiţi unul lângă altul. Adversari nu avem în această sală. Aici sunt doar prieteni politici. Adversarul nostru este PSD-ul. Eu înţeleg dragă colegă fair-play dar prima dată trebuie să punem lucrurile în ordine şi pe urmă fair-play. Aşa nu mai merge. Nici eu şi nici Alina nu vom sprijini niciun guvern liberal care nu are ca prioritate infrastructura şi autostrada spre Moldova. Suntem în cea mai săracă regiune pentru că a sărăcit-o PSD-ul ăsta şi fraţilor tot iaţi votat. (…) Acest domn primar al dumneavoastră şi-a delegat toate atribuţiile. Păi dacă el nu e în stare de nimic şi îşi deleagă toate atribuţiile, de ce să-l mai votaţi? Trebuie să privim în oglindă activitatea lui cu activitatea lui Cătălin. Şi Cătălin să înveţe dintr-o greşeală pe care a făcut-o şi pe care o fac mulţi politicieni, în special primari. Nu ajunge să faci, trebuie să şi spui ce faci. Trebuie să fim cu toţii alături de candidaţii noştri, de PNL, pentru că baza câştigării alegerilor din toamnă  este câştigarea alegerilor locale. Se va termina odată şi cu PSD-ul din Moldova”, a afirmat Vasile Blaga.

„A venit momentul să vorbim despre proiecte, a venit momentul să le spunem oamenilor că PNL este cel care a dublat alocaţia pentru copii, să le spunem că fraţii noştri care au plecat în afara ţării au vot prin corespondenţă pentru că PNL s-a luptat un an de zile în parlament. Astăzi, în 2016, românii nu se mai apleacă la o pungă sau la o găleată. Sunt foarte puţini care îşi mai vând viitorul pentru următorii patru ani. La ce i-a folosit lui Ponta ordonanţa 55. A luat primarii şi a pierdut alegerile de i-a sunat apa în cap. Este ireal că în judeţul Botoşani mai există acel drum naţional de pământ. Vă promit că declaraţia asta o voi face şi de la Bucureşti şi o să repet până văd că vă asfaltează acest drum. Este incredibil aşa ceva. Din mandatul ăsta al PSD-ului la Botoşani, care a fost un rău extraordinar, eu găsesc un bine: există un termen de comparaţie pentru ceea ce domnul Flutur va face la primăria Botoşani. Alegerile locale înseamnă foarte mult pentru acest partid, înseamnă un mesaj pe care va trebui să-l dăm din om în om, că suntem un partid credibil care am încercat să ne primenim, am încercat să îmbinăm experienţa cu oameni care nu au un bagaj politic greu. De astăzi trebuie să fim în teren. Campaniile electorale nu se câştigă doar pentru că cineva iubeşte PNL-ul”, a spus Alina Gorghiu.

pnl, lansarea candidatilor (1) pnl, lansarea candidatilor (21) pnl, lansarea candidatilor (20) pnl, lansarea candidatilor (19) pnl, lansarea candidatilor (18) pnl, lansarea candidatilor (17) pnl, lansarea candidatilor (16) pnl, lansarea candidatilor (15) pnl, lansarea candidatilor (14) pnl, lansarea candidatilor (13) pnl, lansarea candidatilor (12) pnl, lansarea candidatilor (11) pnl, lansarea candidatilor (10) pnl, lansarea candidatilor (9) pnl, lansarea candidatilor (8) pnl, lansarea candidatilor (7) pnl, lansarea candidatilor (6) pnl, lansarea candidatilor (5) pnl, lansarea candidatilor (4) pnl, lansarea candidatilor (3)pnl lansarea candidatilor (1)pnl lansarea candidatilor (2)pnl lansarea candidatilor (4)pnl lansarea candidatilor (5)pnl lansarea candidatilor (6)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA