0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Liberalii schimbă strategia. Nu îl mai înlocuiesc pe viceprimarul Cosmin Andrei

News Liberalii din Consiliul Local nu mai sunt decişi să îl înlocuiască din funcţie pe viceprimarul PSD Cosmin Andrei. Acesta va rămâne în funcţie cel puţin până după alegerile europarlamentare de la sfârşitul lunii mai.

În decembrie 2013, liderul PNL Botoşani Florin Ţurcanu anunţa înlocuirea din funcţie a viceprimarului Cosmin Andrei. Ulterior, au avut loc o serie de discuţii la nivel central şi liberalii s-au răzgândit. La sfârşitul lunii trecute, USL s-a rupt, liberalii au fost aruncaţi afară de la guvernare şi s-a reluat discuţia privind înlocuirea viceprimarului Cosmin Andrei. Au fost tot felul de discuţii şi variante vehiculate dar nu s-a luat nicio decizie şi nici nu va fi luată în următoarea perioadă.

„Noi nu am făcut încă demersuri pentru schimbarea viceprimarului Cosmin Andrei. Deşi a fost o declaraţie anul trecut, lucrul acesta nu s-a întâmplat. Nici după ruperea USL nu am avut iniţiativa de a îl schimba. Domnul primar mi-a spus că el ştie că noi vom avea o astfel de iniţiativă. Eu pot să spun că la ora actuală nu avem discuţie pe această propunere. Cred că ceea ce s-a întâmplat luni face parte din ceea ce se doreşte”, a declarat Cătălina Lupaşcu.

Liberalii consideră că decizia de luni a primarului Ovidiu Portariuc care o vizează pe Cătălina Lupaşcu, viceprimarul liberal din Primăria Botoşani, este o capcană. Ei spun că Portariuc şi-ar dori ca PNL şi PDL să-l înlocuiască din funcţie pe Cosmin Andrei pentru a avea mai ulte motive să-i atace pe liberali în campania electorală.

„S-au luat atribuţiile pentru ca noi să avem o reacţie, să îl schimbăm pe domnul viceprimar Cosmin Andrei iar ulterior, pe toată perioada campaniei electorale, Alianţa răului să fie dusă la cetăţenii municipiului Botoşani ”, a spus viceprimarul Cătălina Lupaşcu.

Alianţă pe proiecte

Imediat după ruperea USL, s-a vorbit de i nouă alianţă în Consiliul Local formată din PNL şi PDL, plus consilierii de la PNŢCD şi PER. Liberalii recunosc că au existat discuţii dar spun că vor fi înţelegeri punctuale, pe anumite proiecte.

„Nu am făcut nicio alianţă cu PDL. Vom avea înţelegeri pe proiecte benefice pentru municipiul Botoşani. Prima înţelegere va fi pentru cetăţenii din Luizoaia. Vom avea înţelegeri punctuale pe proiectele care vin la masa consilierilor locali, vom veni cu amendamente şi nu doar cu declaraţii politice”, a conchis viceprimarul liberal.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

263 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA