20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Liberalii s-au apucat de treabă şi încep să-şi desemneze candidaţii pentru alegerile locale de anul viitor

grigoras, flutur

Apele se pare că s-au liniştit în cadrul Organizaţiei Judeţene PNL Botoşani şi cei doi co-preşedinţi s-au pus serios pe treabă şi au început pregătirile pentru alegerile locale din vara anului viitor. Cel puţin la nivel declarativ, co-preşedinţii Cătălin Flutur şi Viorel Grigoraş colaborează foarte bine în cadrul partidului.

“Acea perioadă de interimat a luat sfârşit. Avem un preşedinte cu acte în regulă şi pentru noi este important. Putem să lucrăm. Intrăm într-un ciclu normal. Pe o analiză făcută la nivel naţional, judeţul Botoşani este în topul organizării. Am reuşit să finalizăm etapa noastră internă de constituire a comitetelor locale executive la nivel de fiecare unitate administrativ-teritorială. Sunt doar trei comune unde nu am reuşit să facem acest lucru, Pomârla, Cândeşti şi Româneşti. Am nominalizat persoanele care să se ocupe. Am trecut la organizarea pe cele peste 400 de secţii de votare în judeţul Botoşani”, a declarat Cătălin Flutur.

Liberalii au început să pregătească inclusiv candidaţii pentru funcţiile de primari şi consilieri locali. Membrii PNL care doresc să candideze la alegerile locale de anul viitor, au terem să-şi depună aceste candidaturi urmând ca ele să fie analizate de conducerea partidului.

“Suntem într-un calendar foarte clar şi precis de pregătire a alegerilor locale din 2015. Până în data de 15 iulie va trebui să primim candidature de la comitetele locale executive, atât pentru primari, pentru consilieri locali cât şi pentru Consiliul Judeţean. Acolo unde sunt mai multe candidaturi vom decide prin sondaje la nivel de localitate. Cei care doresc să candideze vor trebui să facă public lucrul ăsta până în data de 15 iulie”, a mai spus Cătălin Flutur.

Liberalii botoşăneni sunt foarte optimişti înaintea alegerilor locale şi parlamentare din 2016 şi spun că PNL este pe primul loc în toate sondajele de opinie şi că va creşte în următorul an. Principalul obiectiv al liberalilor botoşăneni este să obţină un scor peste media partidului dar sunt conştienţi că social democraţii sunt greu de învins în judeţ.

“Pornim la drum de pe o poziţie privilegiată.în toate sondajele de opinie din ultimele două-trei luni, Partidul Naţional Liberal este în fruntea preferinţelor românilor, la o distanţă destul de însemnată faţă de alianţa PSD-PC-UNPR. Cele două mari blocuri, împreună se duc la peste 83% ceea ce înseamnă că prin redistribuiri, aproape că nu mai intră nimeni pe eşichierul politic. Poate este o chestie de normalitate. Nu am făcut un sondaj la nivel de judeţ. Este posibil să fim sub media pe ţară. Sunt judeţele din vest care adună puncte şi sunt judeţele din zonele sărace care depunctează în acest sondaj. Noi ne propunem să fim peste media naţională”, a concluzionat Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA