Liberalii promit modernizarea a cinci drumuri naţionale din judeţul Botoşani. VEZI care sunt acestea

0
562

cristian-achitei-pnl

Candidaţii PNL la alegerile parlamentare din 11 decembrie şi-au stabilit priorităţile în ceea ce priveşte drumurile naţionale. Ei promit că în cazul în care vor fi aleşi, în următorii următorii patru ani se vor moderniza numai puţin de cinci tronsoane de drum naţional din judeţul Botoşani.

Cristian Achiţei, candidat PNL la Camera Deputaţilor, a declarat într-o conferinţă de presă că prioritatea numărul unu este drumul Botoşani – Tg. Frumos după care va insista pentru modernizarea drumurilor Botoşani – Săveni şi Manoleasa – Rădăuţi Prut.

„Ne propunem realizarea unei axe strategice. Pentru mine şi pentru echipa PNL, modernizarea drumului Tg. Frumos-Botoşani rămâne o prioritate. Nu vrem să ne oprim aici. Ne interesează şi reabilitarea drumului Botoşani – Săveni. Odată cu aducerea sistemului de alimentare cu apă, a drumurilor strategice judeţene, Săveniul poate deveni un pol economic de creştere extrem de important în judeţul Botoşani. Apoi trebuie să mergem de la Săveni la Manoleasa şi să finalizăm cu ruşinea drumului de pământ Manoleasa – Rădăuţi Prut care reprezintă un alt eşec al guvernării PSD. Acelaşi senator PSD spunea că Guvernul Cioloş a tăiat banii de la drumul Manoleasa-Rădăuţi Prut. Nu, incompetenţa celor de la PSD a făcut să se piardă banii pentru că ei au început lucrările fără autorizaţie de construcţie iar Inspectoratul în Construcţie Botoşani, în frunte cu un şef PSD-ist a oprit lucrările până la obţinerea autorizaţiei de construcţie. Nu a tăiat nimeni banii”, a declarat Cristian Achiţei.

În plus, liberalii promit că în următorii patru ani vor fi modernizate alte două drumuri foarte circulate din judeţul Botoşani şi care în momentul acesta sunt într-un stadiu avansat de degradare.

„Pentru scoaterea din izolare a judeţului Botoşani ne interesează încă două tronsoane de drum naţional extrem de importante. Reabilitarea tronsonului Dorohoi – Darabani-Rădăuţi Prut-Lipcani şi drumul Botoşani-Ştefăneşti, cu ieşire la Stânca”, a adăugat candidatul PNL.