16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Liberalii lui Ţurcanu reacţionează după scandalul apărut în PNL: „Suntem convinși că dezbaterea internă va întări organizația noastră”

turcanu

COMUNICAT Decizia presedintelui PNL Florin Țurcanu de a se retrage, în viitorul apropiat, de la conducerea partidului, a generat un interes legitim în spațiul public, motiv pentru care am decis să facem câteva precizări pentru a elimina diverse interpretări neadevărate care au ocupat atenția publică în ultima perioadă.

Președintele Florin Țurcanu a decis să se retragă din prima linie a PNL și din spațiul public. Momentul în care Florin Țurcanu își va depune demisia in cadrul Biroului Politic National al Pnl va fi facut public. Propunerea susținută de toți parlamentari, de toti primarii și de majoritatea membrilor Delegației Permanente a PNL Botoșani va fi înaintată oficial conducerii naționale a Partidului Național Liberal. Propunerea majorității este Mihai Țurcanu, actual europarlamentar PNL.
Orice altă propunere pentru preluarea mandatului de președinte al vechiului PNL este bine-venită și aduce un plus de valoare dezbaterii interne din PNL.
Organizația PNL Botoșani susține fără echivoc un transfer democratic de responsabilitate către noul președinte. Numirea noului lider al PNL Botoșani va fi făcută de Biroul Politic National al PNL, iar mandatul noului președinte va fi unul interimar, până la momentul alegerilor programate în anul 2017.
Suntem convinși că dezbaterea internă va întări organizația noastră. Rămânem însă convinși că aceasta trebuie să aibă loc în interiorul partidului. Este soluția corectă în astfel de momente de tranziție. Opiniile publice care au rolul de a deturna periculos, cu ajutorul diferitelor interpretări, sensul dezbaterii interne, nu sunt în măsură să aducă beneficii PNL și membrilor săi.

Purtător de cuvânt PNL
Senator Viorel Grigoraș

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA