Liberalii botoşăneni sunt îngrijoraţi de asaltul imigranţilor: “Securitatea României şi Europei este ameninţată”

0
568

imigranti, foto mediafax -alexandru hojda

Co-preşedinţii Organizaţiei Judeţene a PNL Botoşani au făcut un apel către autorităţile statului să manifeste maximă atenţie în ceea ce priveşte imigranţii. Cătălin Flutur şi Viorel Grigoraş susţin că în momentul de faţă securitatea României este ameninţată.

În acelaşi timp, cei doi admit că România este obligată să primească imigranţi deoarece este membră a Uniunii Europene. Cătălin Flutur susţine că reprezentanţii guvernului ar trebui să negocieze astfel încât România să primească ajutoare pentru susţinerea acestor imigranţi.

„Comemorăm data de astăzi, 11 septembrie, la 14 ani de la ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite. Rugăm factorii de decizie din ţara noastră, Guvern, Preşedinţia, CSAT, să facă o analiză foarte pertinentă la ceea ce s-ar putea întâmpla cu acest val de imigranţi. Nu ştii cine vine la grămadă. Cred că securitatea României şi Europei este ameninţată. Nu putem face decât o rugăminte şi să emitem o părere. Noi am ales să fim în Uniunea Europeană şi trebuie să e supunem regulilor Uniunii Europene. Noi nu am făcut suficient lobby politic iar cel care trebuia să facă lobby era Guvernul României. Dacă nu am reuşit să ne impunem un punct de vedere, poate reuşim să obţinem suficiente compensaţii pentru a putea face faţă valului de imigranţi. În multe cazuri, noi nu ne putem ţine pe noi”, a spus Cătălin Flutur.

Potrivit europarlamentarul PNL, Mihai Ţurcanu, România va primi câte 6000 de euro pentru fiecare immigrant găzduit.