33.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Liberalii botoşăneni nu vor pensii speciale pentru parlamentari: “Ceea ce a făcut PSD-ul este o mită electorală pe care a oferit-o parlamentarilor”

pnl conferinta

Liberalii botoşăneni îi atacă pe social democraţi deoarece au votat proiectul de lege prin care parlamentarii vor beneficia de pensii speciale în valoare de zeci de milioane de lei vechi. Cătălin Flutur, co-preşedinte al PNL Botoşani, consideră că de fapt este o mită electorală pentru ca parlamentarii să susţină Guvernul Ponta.

“Se vede de la o poştă că ceea ce a făcut PSD-ul prin această lege este o mită electorală pe care a oferit-o parlamentarilor pentru a-i ţine fideli până la sfârşitul mandatului. Este o mită pe care au oferit-o parlamentarilor lor. Eu sunt absolut convin că în toamnă, configuraţia politică va fi cu totul alta. Ne ajută atât PSD-ul cât şi Guvernul Ponta”, a afirmat Cătălin Flutur.

Chiar dacă nu a votat proiectul, deputatul PNL Cristian Roman va beneficia de pensie specială dar acest lucru se va întâmpla peste 15 ani şi nu la finalul mandatului.

“Credem că este o poliţă de asigurare pentru parlamentarii solidari cu actuala putere. Sunt parlamentari care au votat această lege şi care în mod sigur nu vor mai prinde încă un mandat. PNL-ul a votat împotrivă, colegii noştri au votat la vedere. Analizăm posibilitatea atacării la Curtea Constituţională a proiectului de lege promovat de PSD. România încă nu a ajuns la un asemenea grad de prosperitate încât să-şi permit astfel de gesturi de recunoştinţă pentru aleşii săi. PNL a reuşit să-i păcălească pe pesedişti şi să voteze amendamentul cu dublarea alocaţiilor pentru copii”, a declarat Cristian Roman.

Un alt atac a fost lansat de Cătălina Lupaşcu, fost viceprimar al municipiului. Ea le-a cerut parlamentarilor PSD Botoşani să găsească soluţii pentru rezolvarea problemelor din şcolile judeţului Botoşani. Mai bine de jumătate din unităţile de învăţământ din judeţ nu au autorizaţie de funcţionare.

“Mulţumesc domnilor parlamentari PSD, respectiv doamna deputat Tamara Ciofu, doamna senator Doina Federovici şi domnilor deputaţi Mihai Baltă şi Andrei Dolineaschi, care au susţinut pensiile special pentru parlamentarii obosiţi de atâta muncă în Parlamentul României. În acelaşi timp, le solicit să facă front comun iar la 1 septembrie, toată infrastructura şcolară din judeţul Botoşani să fie reabilitată, să nu mai avem şcoli fără autorizaţie de funcţionare. Îi provoc în acest demers. Să demonstreze că le pasă de viitor şi nu doar de trecut. Aştept ca aceşti parlamentari să aducă fonduri de la guvern astfel încât şcolile să beneficieze de ceea ce înseamnă un învăţământ modern”, a afirmat Cătălina Lupaşcu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA