14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Liberalii au boicotat şedinţa în care trebuiau aleşi preşedintele şi vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Botoşani GALERIE FOTO

consiliul judetean sedinta fara liberali (10)

După ce şi-au primit mandatele, consilierii judeţeni trebuiau să se întâlnească astăzi, la ora 10.00, în prima şedinţă şi să-şi aleagă preşedintele şi vicepreşedinţii. Aflaţi în minoritate, liberalii nu s-au prezentat şi astfel, prefectul a  fost nevoit să convoace o nouă şedinţă, sâmbătă la ora 10.00.

La şedinţa de astăzi au fost prezenţi doar consilierii social democraţi, plus o parte din liderii PSD. Din partea PNL-ului era prezent în sală doar Florin Bulgaru, fost consilier judeţean, ales recent primar al comunei Răchiţi.

Social democraţii susţin că nu se aşteptau ca liberalii să boicoteze şedinţă. Ei vor fi obligaţi să se prezinte data viitoare pentru că în caz contrar riscă să-şi piardă mandatele câştigate la alegerile locale din 5 iunie. “Ne vom întâlni sâmbătă sau duminică în funcţie de ordinul prefectului, la şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean. Este o surpriză neplăcută pentru mine. Nu are nicio legătură cu depunerea mandatelor la AEP”, a declarat Costică Macaleţi, cel desemnat de către PSD pentru a ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.

“Este un gest iresponsabil, un gest care dă dovadă de lipsă de maturitate politică din partea Partidului Naţional Liberal în condinţiile în care ieri, în Monitorul Oficial al României, a fost publicat numărul de înregistrare sub care acest partid şi-a înregistrat raportul de venituri şi cheltuieli aşa cum cum prevede legislaţia în vigoare. Gestul domniilor lor este inexplicabil. Pentru noi, nu este decât o singură explicaţie: vor să mai stea la conducerea judeţului încă trei zile şi să blocheze tot ceea ce vrem noi să facem. Aşteptăm din nou convocarea domnului prefect. Legea spune că dacă nu te prezinţi după trei zile îţi pierzi calitatea de consilier. Sperăm ca domniile lor să fie responsible şi să se prezinte la această şedinţă. Probabil îşi vor face o analiză internă şi vor vedea dacă decizia de astăzi este una favorabil PNL sau în defavoare. Noi suntem un partid responsabil, un partid care îşi respectă cetăţenii şi nu în ultimul rând ne respectăm aleşii noştri”, a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

consiliul judetean sedinta fara liberali (1) consiliul judetean sedinta fara liberali (12) consiliul judetean sedinta fara liberali (11) consiliul judetean sedinta fara liberali (10) consiliul judetean sedinta fara liberali (9) consiliul judetean sedinta fara liberali (8) consiliul judetean sedinta fara liberali (7) consiliul judetean sedinta fara liberali (6) consiliul judetean sedinta fara liberali (5) consiliul judetean sedinta fara liberali (4) consiliul judetean sedinta fara liberali (3) consiliul judetean sedinta fara liberali (2)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA