Leo Grozavu: „Nu am putut să anticipez că vor fi atâtea probleme”

0
451

leo grozavu

FC Botoşani încă are şanse a ajunge în play-off chiar dacă în şapte etape a acumulat doar şase puncte. Asta consideră tehnicianul Leo Grozavu. El spune că acest campionat de Liga I este unul foarte echilibrat şi că FC Botoşani poate avea o serie de jocuri cu victorii consecutive care o pot propulsa pe primele şase locuri.

„Încă este devreme să facem calcule vis-a-vis de play-off. Campionat este foarte lung, este foarte echilibrat şi se poate întâmpla orice. La început de campionat toate echipele şi-au dorit să acceadă în play-off pentru că îţi dă liniştea că nu te baţi la retrogradare. Abia apoi există posibilitatea participării într-o cupă europeană. toate echipele şi-au manifestat dorinţa de a termina în acest play-off. Nu toate pot să acceadă. Nici pentru Botoşani nu ar fi o mare problemă. În acest an au fost multe lucruri care s-au întâmplat într-un interval foarte scurt de timp, mulţi jucători noi. Pe undeva, am pierdut startul de sezon dar asta nu înseamnă că nu putem recupera. Important este să ne revenim ca şi lot, avem foarte mulţi accidentaţi”, a spus Leo Grozavu.

Înainte de startul sezonului, Leo Grozavu declara că după etapa a V-a din noul sezon al Ligii I, jocul echipei FC Botoşani va fi mult mai bun. Au trecut şapte etape iar problemele încă persistă.

„Nu de fiecare dată înseamnă că dacă spun ceva, am şi dreptate. Asta am crezut, nu a fost să fie. E posibil ca să ne revenim, e posibil să fie şi altfel. Nu am putut să anticipez că vor fi atâtea probleme. Ştiam că va fi un campionat dificil, vacanţă scurtă, pregătire foarte scurtă. Sunt cauze care au influenţat parcursul echipei”, a afirmat Leo Grozavu.

Tehnicianul botoşănean aşteaptă întreruperea campionatului şi speră ca în acel moment să poată recupera o parte din jucătorii accidentaţi şi în acelaşi timp să găsească soluţiile pentru redresarea jocului.

„Mulţi nici măcar nu şi-au făcut acomodarea. E dificil să te acomodezi într-un timp foarte scurt. Unii au venit din alte ţări, chiar de pe alte continente. Nu înseamnă că trebuie să-i punem la zid. Trebuie să avem răbdare cu jucătorii pentru că nu au fost transferaţi din vreun interes. E posibil ca unii să nu se fi acomodat dar nu putem spune că nu sunt jucători cu o anumită valoare. Mulţi dintre jucătorii vechi, au avut probleme medicale, nu au prins o formă deosebită pe început de sezon. Cei nou veniţi trebuiau să aibă nişte locomotive care să-i tragă după ei dar nu a fost să fie. Ne aşteaptă un progrm dificil, sunt două jocuri foarte grele până la întrerupere, apoi sperăm să mai rezolvăm din problemele pe care le avem”, a mai declarat Grozavu.