0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Leo Grozavu: „Ne trebuie o victorie care să ne descătuşeze. Sunt probleme la nivel mental”

leo grozavu fcbt-u cluj

FC Botoşani a obţinut doar un punct în primele trei meciuri din returul campionatul şi la prima vedere s-ar putea spune că e un început. În acelaşi timp, FC Botoşani a avut trei meciuri dificile, două în deplasare cu Gaz Metan şi Astra şi unul acasă cu Petrolul.

În partidele cu Gaz Metan şi Petrolul, FC Botoşani a avut evoluţii bune, în multe momente fiind peste adversari. La Giurgiu s-a văzut diferenţa în favoarea echipei lui Dorinel Munteanu dar în acest joc a contat şi eliminarea lui Florin Acsinte încă de la jumătatea primei reprize.

Leo Grozavu, antrenorul principal al FC Botoşani, spune că din punct de vedere mental, elevii săi au o problemă.

„Ne trebuie o victorie care să ne descătuşeze. Sunt probleme la nivel mental. Nu cred că sunt alte probleme. Echipa este pregătită din toate punctele de vedere dar este o stare de neîncredere. De multe ori inexplicabilă. Sperăm să treacă odată cu meciul de sâmbătă. Lumea s-a obişnuit ca Botoşaniul să bată toate echipele şi să câştiga meciurile la scor. Din păcate nu putem de fiecare dată. Să nu uităm că Botoşaniul nu are nici măcar două campionate în prima ligă. Sunt unii jucători care au o anumită experienţă dar sunt şi unii care mai au nevoie de multe campionate până vor fi o prezenţă constantă, să aibă siguranţa unui meci de prima ligă. Mai avem până să ajungem acolo. Indiferent cu cine jucăm, pentru noi este un meci foarte dificil”, a declarat Leo Grozavu.

Foarte probabil şi-au pus amprenta şi discuţiile despre Europa League iar presiunea a devenit mult mai mare. Tehnicianul botoşănean a afirmat din nou că participarea în Europa League nu este un obiectiv pentru acset sezon.

„Discuţiile despre Europa League, pe mine nu m-au afectat şi cred că nici pe băieţi. Noi nu am avut obiiectiv Europa League. În Europa League participă doar primele patru clasate. Noi suntem pe locul şapte. Atâta timp cât suntem pe şapte, nu putem fi o echipă care îşi propune Europa League. Că putem profita de o conjunctură vis-a-vis de insolvenţele astea din România, este cu totul altceva. În niciun caz nu avem obiectiv Europa League. Asta trebuie să înţeleagă toată lumea”, a precizat antrenorul principal al FC Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA