13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Leo Grozavu încă este afectat de înfrângerea de la Cluj: „Am avut o evoluţie lamentabilă”

leo grozavu fcbt-u cluj

Antrenorul principal al FC Botoşani nu a trecut peste înfrângerea cu 4-0 din meciul cu CFR Cluj, din etapa trecută a campionatului Ligii I. El pune acest eşec pe seama absenţelor dar şi a prestaţiei foarte slabe a elevilor săi.

Tehnicianul botoşănean a analizat rezultatele statistice ale meciului şi spune că la foarte multe capitole, echipa sa a fost la acelaşi nivel cu CFR Cluj dar a pierdut din cauza greşelilor foarte mari din apărare.

„Am avut o evoluţie lamentabilă la Cluj. Am avut evoluţie foarte slabă la Cluj şi trebuie să ştergem cât mai rapid ultima impresie. Nu am fost pregătiţi mental. Am intrat cu o stare de autosuficienţă. Nu am fost concentraţi. Sunt anumiţi jucători care din nefericire pentru noi, contează foarte mult. Unii sunt mai greu de înlocuit. Toată lumea a avut o evoluţie penibilă. Poate nu am fost nici inspiraţi dar trebuia să folosim anumiţi jucători ca să vedem pe cine ne bază la anul. Am intrat cu o lipsă totală de încredere. Am făcut greşeli foarte mari. Am datele statistice ale meciului. Este incredibil. La posesie am fost egalii CFR-ului. Au fost multe capitole la care am fost măcar egalii lor, ca să nu spun superiori. Totuşi a fost 4-0 pe teren. Am făcut greşeli impardonabile, în special în defensivă. Şi pe faza de atac, calitatea individuală a făcut diferenţa. Ei au marcat din jumătate de ocazie iar noi nu am marcat din două ocazie. Noi am scăpat singuri cu portarul şi nu am marcat, ei au reuşit să marcheze. A fost şi acel penalty care din punctul meu de vedere nu se impunea”, a spus Leo Grozavu.

În plus, tehnicianul botoşănean s-a arătat deranjat de discuţiile din ultimele zile şi chiar de unele declaraţii ale finanţatorului Valeriu Iftime.

„Sunt mulţi specialişti în afara terenului. După ce se termină războiul, apar în faţă şi spun. După joc e uşor de comentat. Porret este un jucător pe care vroiam să vedem dacă ne putem baza pentru sezonul viitor. El a fost adus pentru posturile de fundaş stânga şi fundaş central. Antrenamentele din ultima perioadă nu l-au recomandat pe Oltean pentru a fi titular. Până la finalul campionatului, avem un lot suficient de numeros iar toţi jucătorii trebuie să demonstreze atunci când li se oferă şansa. Analizele se fac la finalul campionatului şi atunci vom vedea pe cine ne bazăm în sezonul următor. E uşor să punem tunurile pe unul sau pe altul. Noi suntem obişnuiţi ca după un joc să-i facem pe unii cei mai mari iar după altul, cei mai mici. Nu mi se pare normală o asemenea abordare. Când se câştigă un joc, oricine e cel mai bun, când se pierde un joc, antrenorul e cel mai vinovat. Ne asumăm. Ce putem să facem?”, a adăugat antrenorul principal al FC Botoşani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA