22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Leo Grozavu: În vremurile trecute erau mai corecţi arbitrii. Spuneau din start: stai liniştit că nu e ziua ta. Astăzi te execută cu zâmbetul pe buze

leo grozavu proteste1

Antrenorul principal al FC Botoşani se alătură celor care contestă arbitrajele din România, care sunt nemulţumiţi de numărul mare de greşeli comise şi de comportamentul arogant al unor arbitri.

Leo Grozavu susţine că echipa sa a beneficiat de o greşeală de arbitraj în meciul cu Dinamo dar au urmat alte partide în care a fost dezavantajată.

„Eu mi-aş dori să avem arbitraje imparţiale. În acest campionat, Botoşaniul poate a fost avantajată la acel 11 metri cu Dinamo când s-a plâns vreo două săptămâni pe la televiziuni că Botoşaniul a furat pe Dinamo. Parcă Botoşaniul putea fi aşa de influentă ca să-şi permită asemenea lucruri. În schimb, noi am avut destul nemulţumiri vis-a-vis de arbitraj. În afara comportamentului arbitrilor faţa de noi, modul cum se exprimă, cum se manifestă, deciziile de arbitraj ne-au fost total nefavorabile. La  Pandurii Tg. Jiu am fost privaţi de un penalty dar s-a dat împotriva noastră un penalty care nu a fost. La Cluj am avut cel puţin o fază discutabilă de penalty, avem foarte mulţi jucători care nu cred că s-au accidentat de la aer. Din păcate, nimeni nu spune nimic când e vorba de Botoşani. Dacă era o echipă din capitală, scria presa vreo două săptămâni. Nimeni nu se sesizează, cei mici trebuie să stăm şi să înghiţim. Mă pot trezi şi acum că la meciul cu Voluntari avem brigadă din Bucureşti. S-a mai întâmplat”, a declarat Leo Grozavu.

În plus, tehnicianul botoşănean s-a arătat nemulţumit că nu se iau niciun fel de măsuri împotriva arbitrilor care comit greşeli mari.

„Ar trebui să-şi facă fiecare o autoanaliză. În acest campionat au fost foarte multe probleme. Este mult mai greu să joci şi să antrenezi decât să arbitrezi. Când arbitrezi nu ai niciun fel de probleme. Indiferent ce faci pe teren, baremul îl primeşti, meciul următor poţi să arbitrezi. Când greşesc jucătorii şi antrenorii, fie pierd meciul, fie plătesc cu postul. Am o relaţie destul de bună cu majoritatea arbitrilor din România, niciodată nu am încercat să intru în polemică. Ceea ce s-a întâmplat în acest campionat … modul de adresare al unora dintre ei, faptul că se cred Dumnezeii din teren, nu este în regulă. Nu îmi explic cum arbitrează bine în cupele europene iar în campionat… Sunt arbitrii în formă şi au demonstrat. Unii dintre ei, când vin în România au un aer de superioritate, sunt aroganţi. Păcat că nu fac nimic cei care ar trebui să ia măsuri. Unele greşeli sunt flagrante. E fie lipsă de valoare, fie rea intenţie”, a adăugat leo Grozavu.

Antrenorul principal al FC Botoşani recunoaşte că o parte din vină aparţine şi jucătorilor care simulează sau fac tot fel de gesturi care depăşesc limitele regulamentului dar în acelaşi timp susţine că sunt unii arbitri care nu iau măsuri iar alţii fac exces de zel.

„Maniera de arbitraj a unora a permis jucătorilor ca la simulări să primească lovituri de pedeapsă sau faulturi. Dacă maniera de arbitraj ar fi ca în străinătate, nu s-ar mai întâmpla asemenea lucruri. Sunt unii arbitri care prin modul lor de a se prezenta în teren îţi impun respect. În schimb, sunt alţii care din start ştii că te aşteaptă ceva. În primele cinci minute îmi dau seama cu cine avea de a face. În vremurile trecute erau mai corecţi arbitrii. Spuneau din start: stai liniştit că nu e ziua ta. Astăzi te execută cu zâmbetul pe buze, îţi spun că trebuie să încerci mai mult, să dai mai mult pe teren. Toate astea trag în jos fotbalul românesc”, a mai afirmat Leo Grozavu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA