14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Leo Grozavu: “Îmi doresc ca măcar Iliev şi Dimitrov să rămână. Riscăm să pregătim pe unii şi joace alţii”

fc botosani cantonament gura humorului antrenamente19

FC Botoşani a ajuns în situaţia din vara trecută când a renunţat la mai mulţi jucători dar achiziţiile s-au făcut mult prea târziu. Din acest motiv, FC Botoşani a început foarte slab campionatul iar la un moment dat a tremurat serios pentru menţinerea în prima ligă.

Vara această situaţia pare să se repete. FC Botoşani a renunţat la unii jucători care nu au confirmat în sezonul trecut, i-a pierdut pe Ngadeu şi Ivanovici, este pe cale să-l piardă pe Cabrera iar situaţia bulgarilor Iliev şi Dimitrov este incertă. Cât privelte transferurile, Herghelegiu este singura certitudine, la care se adaugă vreo câţiva jucători tineri veniţi de la echipe din eşaloanele doi şi trei. În aceste condiţii, nu ne putem aştepta ca FC Botoşani să facă vreun sezon extraordinar.

“Eu îmi doresc ca măcar Iliev şi Dimitrov să rămână. La Cabrera îmi e greu să cred că va rămâne. Sunt foarte mulţi care roiesc în jurul lui, are tot felul de discuţii. E greu şi pentru el să se pregătească în linişte. E un băiat de caracter şi nu pot spune că ne-a făcut probleme dar nu e plăcut să antrenezi un jucător care ştii că nu o să mai fie al tău”, ne-a spus Leo Grozavu.

Cât priveşte capitolul achiziţii, FC Botoşani are o listă cu jucători numai că până în momentul de faţă doar Herghelegiu a semnat. Cu restul s-au purtat discuţii dar niciunul nu a venit la pregătire, nici măcar nigerianul care urma să-l înlocuiască pe Ngadeu.

“Sperăm să vină. Deocamdată nu au venit. Pe nigerian îl aşteptăm de vreo lună de zile. Trebuia să vină înainte de a se termina campionatul, să-l vedem. Începe noul campionat şi încă nu a ajuns. Noi tot sperăm să vină. Nu prea e plăcută situaţia. Din ţară, ce am vrut să aducem nu am putut. Am avut mulţi în baza de date dar unii nu au corespuns la ceea ce doream noi, alţii erau prea scumpi. Am avut contacte şi cu unii jucători de la echipele retrogradate dar şi acei jucători au preţuri mult peste cota de piaţă. Ei trăiesc din amintiri. Nu putem concura cu alte echipe. Riscăm să pregătim pe unii şi joace alţii. Probabil o să mai aducem ceva dar când aduci pe ultima sută de metri, ăia vin de la alte metode de pregătire, le trebuie un timp de acomodare. Pe termen scurt e foarte greu”, a mai precizat tehnicianul botoşănean.

După cantonamentul de la Gura Humorului, jucătorii echipei FC Botoşani au primit trei zile libere urmând ca luni după amiază să vină la pregătire. Marţi după amiază, lotul echipei FC Botoşani va pleca în al doilea stagiu de pregătire, în Austria, unde sunt programate cinci jocuri amicale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA