14.5 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Leo Grozavu: “Federaţia şi Liga au permis unor cluburi să-şi bată joc de fotbalul românesc”

iasi-fc bt4 leo grozavu

Deciziile luate în ultima vreme de şefii fotbalului românesc stârnesc tot mai multe nemulţumiri din partea conducătorilor de cluburi şi a antrenorilor. În această categorie intră şi oficialii clubului FC Botoşani care nu sunt de acord ca echipele aflate în insolvenţă sau faliment să joace în prima ligă.

Atât conducătorii clubului botoşănean cât şi antrenorul Leo Grozavu consideră ar trebui luate măsuri cu echipele care profit de această insolvenţă. Ei consideră că nu este normal ca unele formaţii să-şi achite toate obligaţiile financiare iar altele să acumuleze datorii, să nu-şi plătească jucătorii, să intre în insolvenţă dar să joace tot în prima ligă.

“La FC Botoşani este o politică sănătoasă. Vina este la conducerea Federaţiei (FRF), Ligii (LPF). A permis această insolvenţă, a permis unor cluburi să-şi bată joc şi îşi bat joc în continuare de fotbalul românesc. Dacă s-ar fi pus piciorul în prag de la început iar echipele care nu pot plăti jucătorii şi fac doar promisiuni, ar fi fost retrogradate, atunci nu-şi mai permitea nimeni şi se revenea la salarii mai normale. Nu pot fi supărat pe conducătorii de la Botoşani că nu oferă ceea ce vor unii dintre jucători. Să-l plătesc două luni apoi să nu mai pot să-l plătesc… Din păcate alţii aşa procedează şi nu le pasă. Văd că joacă în continuare în prima ligă, fac o jumătate de sezon bun după care intră în insolvenţă”, a spus Leo Grozavu.

Politica clubului FC Botoşani este de a menţine salariile la un nivel scăzut comparativ cu alte formaţii dar în acelaşi timp de a nu acumula datorii către jucători sau către bugetul statului. Faptul că salariile sunt mai mici decât la alte echipe din România, jucătorii nu sunt foarte interesaţi să vină la Botoşani.

“Ceea ce s-a reuşit în ultimii ani la Botoşani e mult peste puterile oraşului, ale clubului. Performanţele echipei au fost ok ţinând cont că nu s-au cheltuit sume exorbitante, nici măcar la nivelul altor echipe care au terminat în spatele nostru. Noi nu avem cum să cumpărăm jucători. Încercăm să luăm jucători liberi de contract şi să-i reeşapăm şi să-i trimitem la luptăm. Anul trecut am avut o şansă bună să luăm jucători pentru că era Europa League şi am reuşit”, a adăugat tehnicianul botoşănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA