20.6 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Leo Grozavu: „Eu sunt adeptul unui fotbal ofensiv. Spectatorii nu vin dacă echipa joacă doar închis în apărare, iese pe contraatac şi dă un gol la trei meciuri”

FC Botosani - Dinamo (12)

Antrenorul principal al FC Botoşani vrea ca echipa pe care o pregăteşte să joace din ce în ce mai ofensiv şi să marcheze goluri în fiecare meci, indiferent dacă este pe teren propriu sau în deplasare. Tehnicianul consideră că doar meciurile spectaculoase, cu multe goluri, vor readuce oamenii pe stadioanele din România.

În turul campionatului, FC Botoşani a fost una dintre echipele preocupate mai mult de ofensivă decât de defensivă. Drept dovadă, în 17 etape, FC Botoşani a marcat 22 de goluri şi a primit 23. Cu toate că are o medie de peste un gol marcat pe etapă, Leo Grozavu nu este foarte mulţumit şi vrea mai mult spectacol în returul campionatului.

„Eu sunt adeptul unui fotbal ofensiv, să jucăm pe atac, să construim, să ne impunem jocul. Nu sunt genul de antrenor care să stea şi să aştepte greşeala adversarului, să stea la ciupeală. La jucătorii pe care îi avem în echipă, putem juca mai multe sisteme. Avem pentru 4-2-3-1, pentru 4-3-3… Am pregătit acest 4-3-3 care mie îmi place. Este un sistem care îţi asigură un echilibru în teren. Poţi aduce mulţi jucători la finalizare, te invită la un joc combinativ. Noi avem nevoie de spectatori. Spectatorii nu vin dacă echipa joacă doar închis în apărare, iese pe contraatac şi dă un gol la trei meciuri. Publicul spectator va veni la stadion atunci când o să vadă meciuri spectaculoase, când echipa marchează goluri, când joacă pe atac. Chiar dacă nu reuşeşte de fiecare dată, măcar să încerce să producă un fotbal pe atac. Eu îmi doresc mult mai mult şi cred că avem potenţial să o facem mult mai bine decât am făcut-o până acum”, a spus Leo Grozavu.

La capitolul spectatori, FC Botoşani este unul din cluburile fruntaşe din prima ligă. Cu o medie de peste 3000 de spectatori pe meci, FC Botoşani este în primele cinci cluburi din România.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES








































ULTIMA ORA