20.6 C
Botoșani
marți, 16 iulie 2024

Leo Grozavu: „Eu aş aduce jucători străini doar dacă sunt două-trei clase peste ce avem în ţară”

fcbt prezentare19febr6

Tehnicianul echipei FC Botoşani consideră că ar trebui impuse anumite restricţii în ceea ce priveşte jucătorii străini din campionatul românesc. Leo Grozavu spune că sunt mulţi jucători străini care nu au demonstrat absolut nimic dar care au luat locul fotbaliştilor români.

În returul campionatului trecut, FC Botoşani a apelat la străini dar tehnicianul Leo Grozavu nu a fost impresionat de aceştia şi a renunţat la ei. „Eu aş aduce jucători străini doar dacă sunt două-trei clase peste ce avem în ţară. Să facă într-adevăr diferenţa. Ar trebuie să fie nişte restricţii. Să fie ca în Anglia, jucători cu meciuri în echipa naţională… Vin foarte mulţi jucători care nu sunt peste jucătorii noştri şi îngrădesc drepturile jucătorilor români de a fi pe teren”, a spus Leo Grozavu.

Antrenorul botoşănean şi-ar dori să pună mai mare accent pe jucători de 18-20 de ani care pot creşte foarte mult. Problema este că introducerea prea multor jucători străini în echipă implică anumite riscuri în ceea ce priveşte menţinerea în Liga I.

„Este dificil să încercăm un poiect de promovare a multor jucători tineri. Divizia A comportă o altă răspundere. Este mult mai greu să faci promovare în masă, să ai răbdare. Rezultatele presează. Un jucător fără experienţă are nevoie de timp pentru a se adapta, pentru a creşte în valoare. Echipa noastră are o medie de vârstă înaintată şi este nevoie de sânge proaspăt. Am în vedere nişte jucători tineri pe care îi vom testa în această vară. Eu sunt pentru a avea tineri în echipă dar tineri care să meriteeste şi cazul lui Juncănaru. Cred că are potenţial, are o şansă şi trebuie să profite de ea”, a adăugat Leo Grozavu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA