12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Legea legalizării canabisului în scop medical intră la vot în Camera Deputaților

Proiectul de Lege privind regimul juridic al plantei canabis, al substanţelor şi preparatelor ce conţin canabis, utilizate în scop medical este din nou în prim plan. După ce a fost inițiat încă din decembrie 2019 și adoptat tacit de Senat, a rămas „la sertar” în Camera Deputaților. Însă a fost pus din nou pe ordinea de zi la comisiile de specialitate și urmează să fie dezbătut și votat și în plen.

Proiectul a fost dezbătut luni, 13 martie, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaților, acesta fiind ultimul pas pe traseul legislativ, înainte de a intra în dezbaterea de plen. Legea aflată în Parlament prevede normele privind cultivarea, producerea, fabricarea, depozitarea, comerţul, distribuţia, transportul, deținerea, oferirea, transmiterea, intermedierea, achiziţionarea, utilizarea și tranzitul pe teritoriul naţional, în scop medical, ale plantelor de canabis și ale substantelor preparate pe baza acestor plante. De asemenea, se va înființa Agenţia Naţională privind utilizarea plantelor de canabis, substanţelor și preparatelor ce conţin canabis in scop medical.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în colaborare cu Agenţia Naţională privind Canabisul in scop medical, stabilesc, prin ordin comun, condiţiile de cultivare a plantei de canabis și criteriile privind calitatea culturilor. Producătorii vor avea nevoie de autorizație de la Ministerul Agriculturii.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA