-4.4 C
Botoșani
duminică, 5 februarie 2023

Lege promulgată de către Iohannis: La păcănele doar cu buletinul

Legea prin care administratorii sălilor de jocuri de noroc sunt obligați să facă o bază de date cu jucătorii care le trec pragul a fost promulgată marți, 29 noiembrie, de către președintele Klaus Iohannis.

Președintele României a semnat astăzi un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, conform Administrației Prezidențiale.

„Se introduce obligația organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui și a ține la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile și de a ține evidența în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc”, se arată în document.

Potrivit libertatea.ro, autoexcluderea, sau „excluderea voluntară”, înseamnă opțiunea ca un jucător să solicite unei săli de jocuri de noroc să nu îl mai primească pentru o perioadă anume în sala de joc sau să nu îi mai permită accesul la platforma de joc.

„Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți să își facă praf viața. Și părinților să își poată proteja copiii de acest “drog” a declarat deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatorii legii.

Sursa: Ziare.com

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA