23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

La ora actuală autoritățile ucrainene au deschis circa 13.000 de dosare însemnând crime de război

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat luni că la ora actuală autorităţile ucrainene au deschis circa 13.000 de dosare legate de presupuse crime de război comise de militari ruşi în cursul invaziei în Ucraina, relatează Agerpres, conform Reuters.

„La ora actuală, avem peste 13.000 de cazuri (în curs de investigare) doar cu privire la crimele de război”, a spus Venediktova într-un interviu pentru Washington Post.

„La această categorie au fost comunicate suspiciuni referitoare la 49 de persoane împotriva cărora am deschis dosare penale pentru crime de război”, a afirmat Venediktova în cadrul deschiderii luni a expoziţiei Russia War Crimes House în clădirea care a fost timp de mai mulţi ani „casa Rusiei la Davos”, unde în prezent se desfăşoară Forumul Economic Mondial.

Venediktova a precizat că în dosarul de bază împotriva Federaţiei Ruse figurează peste 600 de suspecţi.

„În prezent avem două dosare trimise în instanţe spre examinare împotriva a trei inculpaţi”, a adăugat procurorul general, subliniind că autorităţile lucrează îndeaproape cu Curtea Penală Internaţională în învestigarea presupuselor crime de război în Ucraina.

Kievul acuză Rusia de atrocităţi şi brutalitate împotriva civililor în cursul invaziei ruse în Ucraina. Rusia neagă că ar fi luat la ţintă civili sau implicarea în crime de război în cadrul a ceea ce ea denumeşte ‘operaţiune specială militară’ în Ucraina.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA