14.2 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

L. Grozavu: “O să vedeţi că o să fie un mare campion. Psihicul lui îl ajută să joace la cel mai înalt nivel”

fc bt - asa tg mures (14)

Şansele ca Olimpiu Moruţan să plece de la FC Botoşani, în vara acestui an, sunt foarte mici. Deşi FC SB şi CFR Cluj au făcut oferte iar Atalanta, PSV, Ajax şi FC Brugge au demarat discuţiile pentru un transfer, Moruţan ar putea rămâne cel puţin până în iarnă la Botoşani.

Conducătorii clubului botoşănean consideră că fotbalistul în vârstă de 18 ani încă nu este pregătit pentru a pleca la o echipă mare. De asemenea, Valeriu Iftime spune că vrea să încaseze o sumă cât mai mare dar în acelasi timp vrea ca Moruţan să demonstreze că este un jucător valoros şi la următoarea sa echipă.

juniori-fc-botosani-lps-bacau-morutan-6

“Moruţan pleacă doar dacă este o ofertă de nerefuzat. Un milion de euro şi multe procente după. Avem nevoie de copilul ăsta cum el are foarte mare nevoie de Botoşani. El nu a jucat meci de meci, nu a marcat niciun gol. La noi are un tip de respect iar oamenii îl ajută să se ridice. La o echipă mare, îl mănâncă cu haine cu tot. Dacă luăm nişte bani şi capotează, e o mare problemă. Înseamnă că vindem nonvalori. Vrem să transferăm un jucător care să ne poarte numele. Trebuie să joace la noi, să fie titular”, a declarat Valeriu Iftime.

De aceeaşi părere este şi antrenorul Leo Grozavu care spune că Moruţan are calităţile necesare pentru a ajunge un mare fotbalist. El susţine că din sezonul următor trebuie să i se ofere şansa de a juca meci de meci pentru a demonstra că este un jucător de valoare.

morutan prezentare1

“Eu îl cunosc de la 11 ani. El nu a apărut de undeva din lună. Eu l-am adus aici. Este un copil extraordinar de talentat şi este un copil cu un psihic de mare campion. Restul… mentalitate, educaţie, mai are mult de lucru. Psihicul îl ajută extraordinar. Am pus multă presiune pe el, l-am testat în foarte multe situaţii. Este un copil care rezistă sub orice fel de presiune. Pentru mine înseamnă foarte mult. Dacă cei din jurul lui ştiu să-l îndrume, o să ajungă un fotbalist important pentru România. Nu are cum să nu confirme. Clubul trebuie să-i dea încredere să joace iar el trebuie să se pregătească. O să vedeţi că o să fie un mare campion. Psihicul lui îl ajută să joace la cel mai înalt nivel. Este un fotbalist cu stăpânire de sine extraordinară”, a declarat Leo Grozavu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA