-1.1 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Kovesi: DNA a produs panică în rândul politicienilor. Se încearcă limitarea atribuţiilor procurorilor

laura codruta kovesi foto rtv.net

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat duminică că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și crede că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor.

„Cred că este o încercare de a limita atribuțiile procurorilor. Nu cred că în România s-a inventat măsura arestării preventive în 2015, nici cătușele nu au fost inventate acum. Cred că anchetele din ultima perioadă de timp au produs o oarecare panică în rândul clasei politice și cred că acesta este motivul pentru care se încearcă limitarea atribuțiilor procurorilor”, a afirmat Kovesi, în emisiunea „După 20 de ani”.
Şefa DNA a spus că este dificil să spună dacă actuala clasă politică sprijină sau nu lupta împotriva corupție.

„Este foarte dificil de spus în condițiile în care la fiecare două săptămâni ne trezim cu proiecte de modificare a Codului penal sau Codului de procedură penală prin care se încearcă limitarea atribuțiilor sau limitarea posibilităților de investigare. Mi-ar fi foarte dificil să spun că actuala clasă politică sprijină lupta anticorupție”, a menționat Kovesi.

Șefa DNA a arătat că sunt politicieni care într-adevăr sprijină lupta anticorupție, dar există o mare parte acestora care încearcă de fiecare dată să modifice legi, în așa fel încât să o îngreuneze sau să o împiedice.

„Dacă ne referim la votul din Parlament pe cererile de ridicare a imunităților, am putea spune că nu întotdeauna avem sprijin din partea clasei politice. Un cetățean care comite o faptă de corupție poate fi arestat oricând de către judecător, în timp ce un parlamentar, pentru simplu fapt că face parte din Parlamentul României, deși comite aceeași faptă sau o faptă mai gravă, nu poate fi arestat pentru că uneori votul în Parlament blochează exercitarea acestei posibilități”, a subliniat procurorul șef.
Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA