13.3 C
Botoșani
luni, 23 mai 2022

Klaus Iohannis: „În România se poate şi am dovedit în Sibiu. Eu voi demonstra că se poate în toată ţara”

iohannis

Candidatul Alianţei Creştin Liberale la funcţia de preşedinte al României a venit la Botoşani pentru a se întâlni cu membrii partidelor care compun această alianţă şi pentru a le mulţumi pentru cele 50.000 de semnături care au fost strânse în ultima lună.


„Am intrat pe drumul drept spre preşedinţia Românei. Am avut deoasebita plăcere şi onoare ca împreună cu candidatura mea să depun semnături din partea a 2.214.000 de cetăţeni Români. Este cel mai mare număr de semnături care a fost vreodată adunate pentru un candidat prezidenţial. Vă mulţumesc dumneavoastră că împreună aţi reuşit să adunaţi peste 50.000 de semnături”, a spus Klaus Iohannis.

Candidatul ACL pentru cea mai importantă funcţie în statul român le-a povesit liberalilor şi democrat liberalilor prezenţi în sala Casei de Cultură a Sindicatelor despre realizările sale în oraşul Sibiu şi le-a transmis că acelaş lucru se poate face în toată România.

„Cu toate că mai mult tac decât vorbesc, oamenii mă cunosc. Sunt mai puţin politicianul vorbelor goale. Îmi place să mă apuc de fapte. Sunt primarul municipiului Sibiu. Îmi amintesc cu mare plăcere de anul 2000 când am fost prima dată ales primar. Era un oraş destul de trist. Şomajul era de peste 12%. Am mers personal în Germania, în Austria, am vorbit cu politicieni, oameni de afaceri, le-am povestit despre oportunităţile din Sibiu şi i-am convins. În câţiva ani s-au creat mii de locuri de muncă, locuri de muncă bine plătite. Acum zece ani, şomajul a dispărut din Sibiu. Aşa trebuie să fie în toată România. În 2004, Sibiul şi-a depus candidatura pentru capitala culturală europeană. În 2005, am fost acceptaţi iar în 2007, Sibiul a fost capitală culturală europeană şi a fost un mare succes. În România se poate şi am dovedit în Sibiu că se poate face o administraţie eficientă, că se pot pune în practică mari proiecte, fără corupţie, fără scandal politic. Eu voi demonstra că se poate în toată ţara”, a mai afir Iohannis.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA