Kaufland retrage din magazine şapte tipuri de produse, care pot afecta sănătatea consumatorilor

0
866

kaufland

Reţeaua germană de retail Kaufland retrage din magazine şapte tipuri de napolitane care pot avea un conţinut de arahide mai ridicat decât cel inscripţionat pe etichetă, ceea ce poate afecta sănătatea consumatorilor alergici la arahide, potrivit unui anunţ făcut de companie.

Produsele retrase sunt K-Classic napolitane cu crema cacao (70%) 175g, K-Classic napolitane umplute cu crema cu gust de cacao (75%) 500g, K-Classic napolitane cu crema de cocos (70%) 175g, K-Classic napolitane cu crema de alune de padure (70%) 175g, K-Classic napolitane cu crema de frisca (70%) 175g, Sweet napolitane cu crema cu umplutura de cacao (72%) 360g si Sweet napolitane umplute cu crema cu gust de alune de padure (72%) 360g.
Exista posibilitatea ca acestea sa aiba un continut de arahide mai ridicat decat acela de urme, asa cum este inscriptionat pe eticheta. Numai in cazul persoanelor alergice la arahide, consumul unuia dintre produsele din lista poate determina o reactie alergica“, se precizeaza in comunicatul Kaufland.

Persoanelor alergice la arahide li se recomanda sa nu consume niciunul din produsele mentionate mai sus.

Consumatorii care nu sunt alergici la arahide pot consuma in siguranta aceste produse. Kaufland retrage de la vanzare articolele mentionate din proprie initiativa. Alte produse nu fac obiectul acestei retrageri, a mai precizat compania.

Citeste mai mult pe RTV.NET