20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Jurnalistul Viorel Ilișoi a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Albești FOTO&VIDEO

Viorel Ilișoi, unul dintre cei mai talentați jurnaliști și scriitori botoșăneni, este începând de astăzi, cetățean de onoare al comunei Albești.

Primăria și Consiliul Local Albești au organizat astăzi, la căminul cultural din centrul comunei, “Șezătorile iernii”, un eveniment care a adunat în aceeași sală mai mulți scriitori și poeți botoșăneni. În centrul atenției a fost Viorel Ilișoi, fiu al satului Tudor Vladimirescu și totodată o personalitate a presei scrise din România. Primarul Mihai Amarandei, împreună cu viceprimarul Brăduțu Brașoveanu, i-au oferit titlul de cetățean de onoare al comunei Albești iar oamenii prezenți în sală l-au putut cunoaște mai bine pe Viorel Ilișoi. Deși a participat la multe evenimente și a primit zeci de premii, jurnalistul botoșănean și-a stăpânit cu greu emoțiile pe scena căminului cultural din Albești.

“O consider cea mai înaltă formă de apreciere a muncii pe care am făcut-o până acum. Am luat o mulțime de premii pentru jurnalism, pentru literatură. Acesta este mai mult decât un premiu. Nu vine din partea amicilor mei sau a colegilor mei de breaslă. Vine din partea tuturor cetățenilor din Albești. Am mai primit și titlul de fiu al satului. Este un fel de reparație care mi se face. Eu m-am considerat cetățean român dar acum am dublă cetățenie, română și albeșteană. Fiind plecat de la șapte ani de aici, nu prea am dezvoltat o relație deosebită cu satul meu natal. (…) Promit să fiu mai cuminte decât în tinerețe. De acum, orice fac va fi raportat la titlul ăsta de cetățean de onoare”, a spus Viorel Ilișoi care ulterior a recitat una dintre poeziile sale.

Viorel Ilișoi s-a născut la 13 februarie 1968 în localitatea Rânghiști iar până la vârsta de șapte ani a copilărit în satul Tudor Vladimirescu din comuna Albești. Cariera de jurnalist a început-o în 1990 iar în cele peste trei decenii a colaborat cu mai multe ziare din România, printre care Jurnalul Național, Cotidianul și Național. A scris sute de reportaje, unele dintre ele fiind publicate în volumul “Cele mai frumoase reportaje” și a primit zeci de premii. Are mai multe volume publicate și conduce de câțiva ani editura GRI.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA