26.6 C
Botoșani
sâmbătă, 13 iulie 2024

Jumătate din județele României au fost sau sunt conduse de oameni care au probleme cu legea

andrei dolineaschi, catalin nechifor

Cristian Adomniţei este cel de al 21-lea preşedinte de consiliu județean ridicat de procurorii DNA. Dar mai bine de jumătate din judeţele ţării sunt sau au fost conduse de oameni care au probleme cu legea. Au ajuns de pe cel mai înalt scaun al unui judeţ în dubele poliţiei sau chiar în arest.

Lista judeţelor conduse de preşedinţi corupţi a fost deschisă în urmă cu mai bine de 10 ani de mai marele judeţului Gorj, Nicolae Mischie. El este şi primul preşedinte de consiliu judeţean condamnat pentru corupţie: 4 ani de închisoare cu executare, pentru că i-a cerut unui om de afaceri să îi renoveze vila din Târgu Jiu, în schimbul atribuirii unor contracte din bani publici.
Acum, în jumătate de ţară, şefii judeţelor au probleme cu legea. Sunt – sau au fost – anchetaţi, arestaţi şi trimişi în judecată pentru corupţie. Abuz în serviciu, trafic de influenţă, luare de mită, splălare de bani, sunt principalele acuzaţii care li se aduc.
Cel care a ţinut luni la rând prima pagină a ziarelor a fost Nicuşor Constantinescu, de la Constanţa. A fost trimis în judecată în trei dosare de corupţie şi a reuşit să pună pe jar autorităţile din România, după ce a plecat în America, pentru un pretins tratament.
Citeşte mai mult pe Digi24

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA