9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Judeţul Botoşani se află oficial sub stare de alertă din cauza secetei

seceta in judetul Botosani (20)

Comitetul pentru Situatii de Urgenta s-a intrunit in aceasta dupa-amiaza si a comunicat faptul ca MAI si-a dat acordul ca judetul Botosani sa se afle, de astazi, in stare de alerta din cauza secetei. Este vorba de 35 de unitati administrativ teritoriale, unde zeci de mii de oameni si mii de animale nu mai au apa.

Ca urmare a acestei situatii, reprezentantii Comitetului Judetean au transmis si masurile care trebuie respectate pe perioada celor 30 de zile de stare de alerta.

„Asigurarea transporturilor de apa potabila si menajera in zonele afectate de seceta, prin mijloace proprii sau incheierea unor contracte de prestari servicii cu operatori economici care indeplinesc conditii de legalitate. Elaborarea in regim de urgenta a unor note de fundamentare si devize de lucrari  pentru estimarea fondurilor necesare construirii sau realizarii de puturi de mare adancime pentru completarea si asigurarea volumului de apa pentru comunitatile afectate.Achizitionarea de bazine de mare capacitate in vederea stocarii apei rezultate din fantanile de mare adancime pentru asigurarea stocului de apa minim in colectivitati. Punerea in functiune a instalatiilor de alimentare din rezerva din apa subterana sau din alte surse”, a declarat  colonel Cristian Amarandei, inspector sef ISU Botosani.

Starea de alerta se va aplica pe o perioada de 30 de zile  in orasele Darabani si Flamanzi, dar si in comunele Adaseni, Avrameni, Baluseni, Blandesti, Candesti, Cristinesti, Concesti, Cotusca, Dangeni, Dimacheni, Draguseni, George Enescu, Gorbanesti, Lozna,

Havarna, Hanesti, Hiliseu Horia, Ibanesti, Manoleasa, Mihaileni, Mihalaseni, Mitoc, Nicseni, Paltinis, Radauti Prut, Stauceni, Sendriceni, Stiubeni, Tudora, Vaculesti, Viisoara, Vladeni si Vlasinesti.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA