5.5 C
Botoșani
reclame luminoase Iasi | Contact Emag |Telefon contact Focus Sat apartamente 2 camere Iasi & Amenajari interioare Galati & telefon contact | Telefon contact Bringo Bebelusi si copii href="https://www.hormigonimpresogabriel.com/" title="Hormigon impreso Murcia">Hormigon impreso Murcia
marți, 28 martie 2023

Judecătorii bulgari au amânat data termenului privind extrădarea Elenei Udrea

Judecătorii bulgari au amânat data termenului privind extrădarea Elenei Udrea după ce avocaţii ei au spus că nu pot ajunge la termenul de vineri, 29 aprilie.

Elena Udrea a contestat decizia magistraţilor de la Tribunalul din Blagoevgrad care au încuviinţat extrădarea fostului ministru în România. Elena Udrea avea termen de 5 zile să depună apel şi a făcut asta fix în ultima zi, marţi. Curtea de Apel de la Sofia a decis iniţial ca dosarul să fie judecat vineri, însă avocaţii Elenei Udrea au făcut cerere de amânare.

Conform informaţiilor Observatornews, avocaţii româncei au motivat că nu pot fi prezenţi la instanţă. Aceştia au subiliniat în cererea de amânare că au angajamente oficiale şi nu pot fi prezenţi la termen. Judecătorii nu o puteau judeca pe Elena Udrea fără avocaţi, însă i-ar fi putut da acesteia un avocat din oficiu.

Instanţa a admis în cele din urmă cererea avocaţilor şi a decis că pe 10 mai 2022 să ia în considerare cererea de extrădare a Elenei Udrea. Elena Udrea a făcut apel la decizia magistraţilor bulgari de a o preda autorităţilor din România. Tribunalul din Blagoevgrad a analizat documentele trimise de ţara noastră cu privire la condiţiile de detenţie şi a decis că fostul ministru poate fi extrădat.

Elena Udrea avea la dispoziţie cinci zile să facă recurs la decizia instanţei bulgare, iar acesta se va judeca la Curtea de Apel din Sofia. Dacă decizia din primă instanţă va fi menţinută, Elena Udrea ar putea ajunge în România în a doua jumătate a lunii mai.

Sursa: Ziare.com

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA