2.9 C
Botoșani
vineri, 1 decembrie 2023

Jucătorii echipei FC Botoşani nu şi-au mai primit salariile de trei luni. V. Iftime: „Împrumutăm 700.000 de euro şi vom ajunge cu datoriile la zero”

valeriuiftime birou920

Clubul FC Botoşani a acumulat datorii destul de mari la jucători şi la bugetul statului. Aceste datorii vor trebui plătite până la sfârşitul anului deoarece în caz contrar FC Botoşani riscă să nu primească licenţa pentru următorul sezon de Liga I.

Finanţatorul Valeriu Iftime încearcă să obţină un credit bancar şi spune că până la 31 decembrie, FC Botoşani nu va avea niciun leu datorie şi va obţine inclusiv licenţa UEFA.

„O să facem un împrumut ca să pot plăti salariile şi să mulţumim copiii ăştia care au jucat excepţional. Este un parcurs cu foarte multă muncă şi foarte mulţi bani. Avem vreo trei-patru luni restanţe la jucători. Eu mizat că voi face un împrumut garantând cu acele drepturi tv. Nimeni nu a putut să ne ajute pentru că drepturile de televiziune nu garantează nimic astăzi, în fotbalul din România. Au trebuit garanţii în numele Elsaco şi chiar garanţii personale. Vom plăti toate datoriile către jucători şi bugetul statului. Împrumutăm aproximativ 700.000 de euro şi vom ajunge cu datoriile la zero”, a spus Valeriu Iftime care a adăugat:

„FC Botoşani este printre puţinele echipe care îşi echilibrează bugetului. Foarte multe cluburi din România au bugete dezechilibrate şi de aceea se închid. Este un spectacol public, este al oraşului. Eu dau cât pot. Dau sute de mii de euro. Sunt milioane de euro cheltuite în fotbal. Eu nu sunt nebun să  bag mâna în buzunarul oamenilor dar nici nu pot trăi dând bani pentru un spectacol… ”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA