24.7 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Jucătorii au stabilit obiectivul şi primele la FC Botoşani. V. Iftime: „Am fost de acord. Am aprobat cererea lor“

FC Botoşani a început sezonul 2017/2018 fără un obiectiv stabilit şi fără un sistem clar de premiere care să includă bonusurile pentru clasarea pe unul din locurile 1-6. Între timp, jucătorii au avut o discuţie cu patronul şi preşedintele clubului şi au stabilit ca obiectivul să fie calificarea în play-off.
Iniţial, conducătorii clubului FC Botoşani a hotărât ca obiectivul pentru acest sezon să-l fixeze după primele cinci etape ale turului. Tot au amânat decizia, s-a terminat turul, a început returul iar într-un final s-a hotărât că obiectivul este calificarea în play-off. Propunerea a venit din partea jucătorilor şi nu a conducătorilor clubului iar dacă vor ajunge în play-off, vor încasa banii în plus care vin din drepturile tv.

“Jucătorii vor play-off. Nu le-am impus eu. Le-am spus ce înseamnă play-off-ul în chestiuni financiare. Am aprobat cererea lor. Există nişte bani în plus pe care îi câştigăm dacă ajungem în primii şase comparativ cu locurile şapte-opt-zece. Ei mi-au propus un mod de premiere iar eu am fost de acord. Sunt nişte sume pe care le-am pregătit eu. Am vrut să am o atmosferă bună vestiar, i-am văzut pe ei foarte mulţumiţi. Era înaintea meciului cu CFR Cluj. Au jucat excepţional. Atmosfera la noi în vestiar este una una foarte bună”, a spus Valeriu Iftime, proprietarul clubului FC Botoşani.

În pauza de iarnă, conducătorii clubului FC Botoşani nu au în plan să facă prea mari cheltuieli. Ei consideră că nu se impun transferuri şi vor miza pe lotul actual şi în partea a doua a campionatului.

“O să vedem în iarnă dacă mai trebuie să facem transferuri. E greu să spui că echipa noastră are nevoie de altceva. Suntem pe locul patru, la patru puncte de urmăritoare. Nu ne-am aşteptat. Ne surprinde într-un mod extraordinar de plăcut. E greu să spui acum că echipa mai are nevoie de nu ştiu ce. Trebuie să avem sănătate şi înţelepciune la Costel. Dacă ne calificăm în play-off, se echilibrează bugetul calendaristic. E adevărat, cresc şi pretenţiile jucătorilor. Poate alta va fi şi valoarea unui Moruţan, cresc vânzările de bilete. Diferenţa de la locul 10 la 6 este de vreo 500.000 de euro. Anul acesta, dacă nu pleca Golofca, aveam o mare problemă financiară”, a mai afirmat Valeriu Iftime.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA