9.9 C
Botoșani
miercuri, 24 aprilie 2024

Jocuri de putere în vechiul PNL Botoşani. Şoptică şi Gireadă încearcă să-i dea o nouă lovitură lui Grigoraş şi să pună stăpânire pe tot judeţul. VEZI ce au făcut cei doi deputaţi la ultima şedinţă de partid

pnl gireada grigoras soptica

EDITORIAL. PNL Botoşani s-a transformat într-un partid cu mai multe tabere în care lupta pentru putere îi face pe unii liberali să calce pe cadavre, să-şi trădeze partenerii cu care acum ceva vreme stăteau la masă şi să uite de orice principii. Singurul lor scop este să ajungă la butoane, să impună candidaţi pentru funcţiile de primari şi consilieri şi să se asigure că vor avea locuri eligibile la următoarele alegeri.

Surse din cadrul PNL Botoşani ne-au spus că în urmă cu mai puţin de o săptămână a fost agitaţie mare la sediul partidului. După ce au încercat să scape de copreşedintele Viorel Grigoraş, tentativă nereuşită, deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă şi-au schimbat strategia. Aceştia au încercat să pună mâna pe colegiile din judeţul Botoşani şi astfel să aibă controlul asupra tuturor liberalilor, cu excepţia celor din municipiul Botoşani. La ultima şedinţă a vechiului PNL, s-a luat în discuţie desemnarea a două persoane care să coordoneze colegiile Săveni şi Dorohoi.

În acel moment, au ieşit la rampă deputaţii Costel Şoptică şi Verginel Gireadă, coordonatorii colegiilor Darabani şi respectiv Flămânzi. Cei doi au anunţat că se ocupă ei şi de colegiile Dorohoi şi Săveni. Gireadă îşi dorea să controleze colegiul Săveni, din care face parte şi comuna Mihai Eminescu, iar Şoptică ar fi vrut să pună mâna pe colegiul Dorohoi. S-au opus mai mulţi liberali printre care şi copreşedintele Viorel Grigoraş. “Şoptică a fost mai temperat dar Gireadă a început să ţipe, să arunce cu hârtiile, că el pleacă… Grigoraş a propus alte două persoane dar Gireadă şi Şoptică nu au fost de acord. Apoi, Grigoraş a propus să se supună la vot cele două nominalizări ale sale dar a sărit Gireadă spunând că nu mai este cvorum. Până la urmă nu s-a mai luat nicio decizie”, ne-a spus unul dintre liberalii prezenţi la acea şedinţă.

Surpriza mare este că Şoptică şi Gireadă l-au atras de partea lor şi pe deputatul Cristian Roman care ar urma să primească şi el o parte din colegiile Săveni şi Dorohoi, “pentru a coordona activitatea politică”. Practic, pentru a-şi atinge scopul de a controla judeţul, Gireadă a făcut pace cu Roman, omul pe care l-a acuzat în mai multe rânduri că a fost în spatele condamnării sale.

soptica, gireada

De altfel, prin PNL se vorbeşte că Şoptică şi Gireadă ar juca la două capete şi că ar avea anumite înţelegeri cu PSD-ul. Despre Şoptică s-a spus că ar fi bătut palma cu social democraţii Costel Nazare (primar Conceşti) şi Corneliu Aroşoaie (primar Darabani) iar PNL va avea candidaţi de carton în nordul judeţului în timp ce Verginel Gireadă este un apropiat al liderului PSD Botoşani Andrei Dolineaschi.

Cert este că apele în PNL Botoşani nu se vor linişti prea curând chiar dacă unii liberali încearcă să prezinte lucrurile altfel iar jocurile de putere vor continua până la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului viitor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA