-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

„Job Shadow Day” cu poliţişti şi elevi

News În cadrul ediției a-XII-a a Programului internațional de orientare profesională pentru elevi „Job Shadow Day”, un grup de elevi ai liceelor botoşănene s-a alăturat astăzi poliţiştilor, pentru a se familiariza cu un potențial viitor loc de muncă.

Astăzi, 10 aprilie, la sediul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Botoşani, elevii de liceu din muncipiul Botoşani au petrecut câteva ore în “umbra” poliţiştilor, în cadrul Programului internaţional de orientare profesională pentru elevi “Job Shadow Day”.

Tinerii au avut întâlniri cu specialişti din cadrul Serviciului Criminalistic, Serviciului Poliţiei Rutiere, Serviciului de Ordine Publică şi Serviciului de Investigaţii Criminale, care le-au prezentat aspecte din activităţile, îndatoririle şi responsabilităţile de la locul de muncă.

Riscurile implicării în fapte antisociale, ca victime sau autori de infracțiuni, răspunderea penală și pedepsele pentru unele infracțiuni au constituit de asemenea teme de dezbatere.

Elevilor participanți la activitate li s-au oferit informații cu privire la structura instituțiilor de învățământ subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, modalitățile de înscriere și participare la concursurile de admitere, cariera de polițist fiind una demnă de luat în seamă.

Această serie de acţiuni se înscrie în demersul organizat la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA