1.8 C
Botoșani
marți, 31 ianuarie 2023

Jandarmii botoşăneni participă la Campania “Ora Pământului”

 

News La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, se remarcă o campanie unică în istorie – ORA PĂMÂNTULUI.

Astăzi, în intervalul orar 20.30 – 21.30, jandarmii botoşăneni se vor alătura iniţiatorilor Campaniei “Ora Pământului”, prin reducerea consumului de energie electrică atât la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, cât şi în locuinţele proprii şi, implicit, a poluării.

,, Ora Pământului ” îşi propune, prin gestul  simplu de stingere a luminilor care nu sunt esenţiale funcţionării şi prin deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by, să tragă un important semnal de alarmă la adresa efectelor dezvoltării iresponsabile.

Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător ( plantare de arbori, acţiuni de ecologizare ).

Jandarmeriei Române îi revin prin legea 550/2004, privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, a florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie naturală protejată, de pe teritoriul României.

Inspectorul general al Jandarmeriei Române, domnul general de brigadă dr. Mircea Olaru, a adresat un apel tuturor jandarmilor, pentru a participa la această campanie, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi încălzirii globale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

64 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA