-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Jandarmi în misiune de Crăciun

jandarmi festival

În perioada 24 – 28 decembrie, pe timpul minivacanţei de Crăciun, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor executa misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, atât independent, cât şi în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani.

Jandarmii vor acţiona în vederea asigurării unui climat civilizat de ordine şi siguranţă publică, pentru ca liniştea cetăţenilor din municipiile Botoşani, Dorohoi şi oraşele Darabani şi Săveni, care serbează Naşterea Mântuitorului, să nu fie afectată de producerea unor fapte antisociale, de natură penală sau contravenţională .

Jandarmii vor patrula, în vederea prevenirii faptelor antisociale, şi în cooperare cu lucrători din cadrul Secţiilor de Poliţie Rurală.

De asemenea, echipaje de jandarmi vor asigura , în caz de necesitate, intervenţia la obiectivele asigurate cu pază din zona de responsabilitate.

În data de 28 decembrie, oamenii legii vor asigura ordinea și liniștea publică necesară desfășurării în condiții civilizate a Zilelor comunei Văculești, la programul artistic cu datini, tradiții și obiceiuri susținut de formații din mai multe comune botoșănene.

Jandarmii sunt pregătiţi să acţioneze, conform competenţelor, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi de producerea unor fapte antisociale.

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie maximă persoanelor care le sună la uşă sau pe care le introduc în casă, în această perioadă, iar copiii sunt sfătuiţi să nu deschidă uşa nimănui în absenţa părinţilor.

În cazul sesizării unor fapte antisociale, cetăţenii sunt sfătuiţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112, pentru ca intervenţia forţelor de ordine să se producă în cel mai scurt timp, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA