20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Jandarmi chemaţi să asigure protecţia personalului de la UPU Botoşani

mascati-la-upu

Nu este o noutate ca in Unitatea de Primiri Urgente vin pacienti reclacitranti care nu au rabdare, sau care, pe fondul consumului de alcool provoaca scandal. Motiv pentru care si anul acesta, jandarmii botosaneni au fost nevoiti sa intervina in sapte astfel de cazuri. Toti cei care au facut scandal s-au ales cu amenzi. Cea mai mare sanctiune a fost de 1.000 de lei.

„De la inceputul anului 2016, la solicitarea personalului medical din Unitatea de Primiri Urgente s-a intervenit in sapte cazuri si s-au dat amenzi in valoare totala de 2.900 de lei. In plus, fata de acestea, in 17 cazuri am acordat sprijin personalului de pe ambulanta care a avut pacienti recalcitranti”, a declarat Dan Izotov, purtator de cuvant IJJ.

Reprezentantii Unitatii de Primiri Urgente spun ca de regula cei care fac scandal se afla sub influenta alcoolului, dar nu numai.

„In general, persoanele recalcitrante sunt sub influenta alcoolului, dar am avut si cazuri de pacienti care au considerat ca trebuie sa fie primii la consultatie pentru ca au venit mai devreme, desi la urgenta consultatiile se fac in functie de gravitatea cazurilor”, a spus Petre Radauceanu, medic seful UPU-SMURD.

Tot anul acesta, cadrele medicale de pe o sectie din spital au cerut ajutorul jandarmilor pentru transferul unui pacient recalcitrant la psihiatrie.  Oamenii legii au fost solicitati sa intervina si in cazul unui scandal provocat de o provocat de un pacient in policlinica spitalului.

jandarmi-la-upu

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA