13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Jandarm botoșănean la meciul Legia Varșovia – F.C.Botoșani

jandami stadion

Un jandarm botoșănean va însoți galeria echipei F.C. Botoșani, ce se deplasează în Polonia, pentru meciul din Europa League care se va desfășura în data de 16 iulie a.c. şi va avea misiunea de  monitor de securitate, conform prevederilor legii nr.4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive.

Acesta are ca responsabilitate principală supravegherea comportamentului și acțiunilor suporterilor, precum și relaționarea acestora cu forțele de ordine poloneze.

De asemenea, jandarmul va relaționa cu ofițerul din cadrul Punctului Național de Informare Fotbal Polonia, va participa la ședința de securitate U.E.F.A., care are loc înaintea începerii partidei, va acorda sprijin operațional forțelor de securitate poloneze și va asigura asistență în cazul în care vor fi probleme care pot afecta ordinea și siguranța publică.

Punctele Naționale de Informare Fotbal au fost create în statele membre ale Uniunii Europene și în cele în curs de integrare, pentru realizarea standardelor de măsuri preventive aplicabile în toate țările, având ca obiectiv asigurarea unui nivel ridicat de protecție al cetățenilor într-un spațiu de securitate, prin prevenirea și controlul huliganismului cu ocazia desfășurării partidelor naționale și internaționale de fotbal.

La nivelul instituţiei noastre, Punctul Național de Informare Fotbal a fost înființat în anul 2003, ca urmare a faptului că Jandarmeria Română are ca misiune asigurarea măsurilor de ordine pe timpul competiţiilor sportive.

În vederea asigurării măsurilor de ordine la evenimentele fotbalistice, Punctul Național de Informare Fotbal realizează schimbul de date și informații cu instituții internaționale similare, dar și cu alte instituții din țară și din străinătate.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA