0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Jaf în 30 de secunde la o casă de amanet din Botoşani FOTO VIDEO

O casă de amanet de pe strada Primăverii a fost jefuită marţi seară de doi bărbaţi cu cagule pe faţă. Aceştia au intrat în casa de amanet şi l-au imobilizat pe vânzător după care au furat aurul şi suma de 30 de milioane de lei vechi.

Unul dintre hoţi l-a imobilizat pe vânzător, iar celălalt a furat aurul ce se afla în seif. Totul s-a petrecut în doar 30 de secunde. În momentul în care i-a văzut pe cei doi cu cagule, angajatul a reuşit să apese butonul de panică dar angajaţii firmei de pază au ajuns după ce hoţii au reuşit să fugă. Patronul casei de amanet spune că angajaţii săi au văzut duminică două persoane suspecte.

“La 21.10 am fost sunat de angajat că s-a spart amanetul. Am sunat imediat la 112. Am înţeles că au intrat doi cagulaţi. Au intrat în forţă. Au spart geamul de la uşă şi au intrat prin geam. Unul l-a ţinut şi unul a luat aururul din seif care era în stânga undeva, jos. Nu ştiu cum naiba era deschis. Au mai luat vreo 30 de milioane. au mai cîutat dar nu au mai găsit. Nu ştiu cât aur era. Nu pot să fac nicio estimare. Am înţes că duminică au fost două persoane care i s-au părut unuia din angajaţi suspecte. Rămâne să vedem pe cameră. Trebuie să ai un dram de nebunie să faci aşa ceva. Am absolut tot, a fost anunţat FGM-ul. Băiatul când i-a văzut că sunt cagulaţi a apăsat butonul, înainte să intre peste el. I-am instruit pe toţi şi le-am spus că viaţa lor este mai importantă decât ce se fură. Eu stau la un inut de aici. Când am ajuns eu, ei deja erau aici. Am înţeles că jaful a durat 30 de secunde. Ştiau exact unde era aurul şi unde se ţin banii”, a declarat patronul casei de amanet.

La scurt timp, la casa de amanet au venit mai mulţi poliţişti care au demarat o anchetă. A fost adus inclusiv un câine poliţist. Reprezentanţii IPJ au deja un cerc de suspecţi. "Am fost anunţaţi prin numărul de urgenţă 112, în jurul orei 21.10, cu privire la comiterea unei tâlhării la o casă de amanet din municipiul Botoşani. Se reclamă faptul că în jurul orei 21.00, două persoane, având feţele acoperite, au pătruns în incinta casei de amanet, au imobilizat lucrătorul aflat în unitate şi au sustras o cantitate importantă de aur. Efectuăm cercetări sub aspectul săvârşirii de tâlhărie. Partea vătămată nu a cuantificat cantitatea de aur şi prejudiciul. Există un cerc de suspecţi. Au fost desfăşurate toate acţiunile operative care se impun în astfel de cazuri", a precizat Daniela Ghiorghiescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoşani.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

256 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA