0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

„Ivan Turbincă” şi „Clubul etichetelor”, în acest week-end la Teatrul Mihai Eminescu

teatru spectacol ivan turbinca

Teatrul Mihai Eminescu a programt două spectacole în acest week-end. Este vorba de „Ivan Turbincă” şi „Clubul etichetelor”. Ambele spectacole vor avea loc pe scena Casei de Cultură a Tineretului iar biletele pot fi achiziţionate de agenţia teatrală aflată în incinta „Centrului Național de Informare și Promovare Turistică „, din Centrul Istoric – Piata 1 Decembrie 1918, nr. 4.

Sâmbătă 11 octombrie 2014, ora 18.00: “IVAN TURBINCĂ”, regia ION SAPDARU
Dramatizarea şi regia artistică aparţin lui Ion Sapdaru, scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnată de Victoria Bucun, măștile fiind realizate de Gelu Rîșca.
Distribuția: BOGDAN HORGA, ALEXANDRU DOBYNCIUC, GHEORGHE FRUNZĂ, BOGDAN MUNCACIU, MIHAI DONȚU, SORIN CIOFU, IOAN CREȚESCU, VALI POPA, LENUȘ TEODORA MORARU, PETRONELA CHIRIBUȚĂ, SILVIA RĂILEANU, LIDIA UJA, MIRELA NISTOR, ALEXANDRA VICOL
Spectacolul “Ivan Turbincă” este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru după unul dintre cei mai importanți scriitori clasici români – Ion Creangă. Povestea este transformată dintr-un basm într-o metaforă a destinului uman, dar mai ales, o meditaţie pe tema relaţiei omului cu moartea. Dorinţa protagonistului de “a opri timpul” se izbeşte inevitabil de perspectiva unei veşnicii plictisitoare şi chinuitoare deopotrivă, astfel încât finitudinea existenţei umane devine o binecuvântare refuzată de divinitate.
Episoadele de meditaţie filosofică sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului românesc.
Astfel, sunt înserate dansuri tradiționale, care sunt susținute de muzica populară, specifică mai ales zonei din care provine teatrul nostru.
De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu măști, tradiție care aparține patrimoniului național românesc.

teatru spectacol clubul etichetelor

Duminică 12 octombrie 2014, ora 18.00: “CLUBUL ETICHETELOR”, regia LENUȘ TEODORA MORARU
Distribuția:
geniu – Alexandra Vicol
printesa – Anca Pascu
sportivul – Alexandru Dobynciuc
nebunul – Vlad Volf
ciudata – Alexandra Acalfoae
profu – Bogdan Horga
femeia de serviciu – Daniela Carmen Bucătaru
Regia: Lenuș Teodora Moraru
Scenografia – Gelu Rîşca
Coregrafia – Victoria Bucun
Indiferent de cine eşti şi ce vrei să faci cu viaţa ta, dacă eşti puşti mare, puşti mic, puşti în devenire sau fost puşti, că ai primit vreodată o etichetă sau ai etichetat pe cineva, dacă ai o viaţă mai mult sau mai puţin bună sau că ai sau nu mulţi prieteni, spectacolul acesta este pentru tine şi trebuie neapărat să-l vezi!
5 puşti de liceu, total diferiţi, care nu se cunosc între ei, sunt nevoiţi să petreacă o zi întreagă împreună în camera de detenţie, fără telefoane mobile, fără Facebook, selfie-uri sau Candy Crush. Nu şi-ar fi imaginat nimeni ce se va întâmpla la sfârșitul zilei cu un #geniu, o #prinţesă, un #sportiv, un #nebun şi o #ciudată. Surpriza are loc atunci când apar în faţa ta #profu’ şi #femeiadeserviciu care îşi deschid sufletul şi îţi oferă o lecţie despre sinceritate. Sau tu le oferi lor, până se ajunge la punctul în care toată lumea învaţă de la toată lumea şi fiecare are câte o revelaţie care îi schimbă viziunea despre ceea ce se întâmplă în jurul său.
„Clubul etichetelor” este un spectacol care se mulează pe tine, indiferent de vârstă. Fie că eşti elev, profesor sau părinte, ai nimerit în clubul perfect.
(Spectacol recomandat publicului cu vârsta de peste 14 ani.)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA