-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Ionică Nechifor: “România este pe locurile trei-patru în Europa ca număr de oi. Se doreşte distrugerea acestui sector. Parlamentarii protejează interesele altora”

stana oi, caini

Fermierii botoşăneni sunt revoltaţi de faptul că Parlamentul şi celelalte autorităţi ale statului nu protejează agricultorilor români ci ale străinilor. Astfel, România a ajuns să importe foarte multe produse alimentare în condiţiile în care ar avea capacitatea de a hrăni 80 de miloane de persoane.

“În momentul de faţă mâncăm destul de mult din import. Dacă stutul roman nu va încerca printr-o serie de măsuri, să protejeze producţia autohtonă, vom insista la o invazie a produselor din Europa. Toţi politicienii spun că România poate hrăni 80 de milioane de cetăţeni dar nu hrăneşte nici măcar 10 milioane. Dacă nu protejăm piaţa noastră, oamenii cumpără ce găsesc în supermarketuri. Se vorbeşte că supermarketurile ar trebui să aibă 50% din produse, fabricate în România. Presiunile sunt foarte mari, negocierile sunt foarte dure”, ne-a spus Ionică Nechifor, reprezentantul Asociaţiei Moldoovis.

“Parlamentarii protejează interesele altora”

Ionică Nechifor consideră că în momentul de faţă sunt presiuni foarte mari din alte ţări ale Uniunii Europene care au interes ca România să-şi diminueze numărul de oi astfel încât să devină o piaţă de desfacere. La ora actuală, România este printre primele ţări din Europa în ceea ce priveşte numărul de oi.

“Vine lupul, ursul, mistreţul şi distruge turma. Nu te despăgubeşte nimeni. Te evacuează de pe teren, nu mai ai unde să te duci. Pentru a ţine oile la stabulaţie de la începutul lunii decembrie şi până pe 24 aprilie, cheltuielile sunt foarte mari. Statul roman acordă un sprijin foarte mic pe cap de animal. Toate acestea îi determină pe fermieri să îşi diminueze efectivele de animale. Reducând efectivele de animale, automat vom încuraja importurile. În momentul de faţă, România este pe locurile trei-patru în Europa ca număr de oi. Practic, se doreşte distrugerea şi acestui sector. Parlamentarii protejează interesele altora şi nu ale noastre”, a adăugat Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA