-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Ionică Nechifor, președinte Moldoovis: “Am fost mințiți. Una am discutat și alta s-a transmis la Bruxelles”

Președintele Asociației Moldoovis va participa la o întâlnire cu reprezentanții Ministerului Agriculturii pentru a discuta despre Planul Național Strategic pentru dezvoltare Rurală.

Ionică Nechifor spune că reprezentanții Ministerului Agriculturii nu au ținut cont de solicitările fermierilor și nu le-au inclus în draftul trimis la Bruxeless.

“Zilele acestea avem discuții cu Ministerul Agriculturii, discutăm intens PNS-ul. Va fi un maraton pe acest PNS. Noi am fost mințiți. Una am discutat și alta s-a transmis la Bruxelles. Aflăm astăzi că în ceea ce privește sectorul ovin, nu s-a modificat în draftul transmis la Bruxelles. Noi am cerut un prag minim de 100 de capete și nu 150 cum era. Eu trebuie să produc cu 100 de oi cât aș fi produs cu 150 de oi. Asta înseamnă să încurajez performanța. Am înțeles că s-a notificat 150 de capete. Am cerut ca la sprijinul cuplat zootehnic să fie eliminată acea condiție: un mascul la 35 de femele. Nici de acest aspect nu s-a ținut cont. Eu cred că le putem regla până în octombrie când PNS-ul va fi aprobat. Ce am observat este că suma nu mai e 25 de euro pe cap de oaie ci 20 de euro. Așa am înțeles că s-a notificat la Comisia Europeană. Cine a înaintat draftul, ori nu a fost atent, ori a semnat ca primarul”, a spus Ionică Nechifor.  

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA