22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Schimbare cu iz politic la Staţiunea Popăuţi. Liberalul Ionică Nechifor a fost înlocuit din funcţia de director

nechiforionicapopauti

Decizia surprinzătoare a conducerii Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS). Şefii acestei instituţii au hotărât să-l înlocuiască pe liberalul Ionică Nechifor din funcţia de director al Staţiunii de Cercetare Popăuţi, la puţin timp după ce îl lăudau pentru redresare economică a acestei unităţi.

În această săptămână, Ionică Nechifor a fost anunţat că începând de luni 16 martie 2015, nu va mai fi directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi, fără niciun fel de explicaţii privind decizia luată. Schimbarea pare surprinzătoare ţinând cont de faptul că Staţiunea de Cercetare Popăuţi a încheiat anul 2014 fără datorii, salariile au fost achitate integral iar pentru 2015 se preconiza obţinerea unui profit substanţial şi realizarea unor investiţii. Ionică Nechifor bănuieşte că s-au făcut presiuni politice asupra preşedintelui ASAS care a fost condamnat la închisoare cu suspendare în dosarul lui Dan Voiculescu.

„Am fost anunţat că de luni va fi un nou director la Staţiunea de Cercetare Popăuţi iar eu voi rămâne cercetător în cadrul staţiunii. Mi s-a transmis că este o decizie care s-a luat pentru o perioadă de timp timp şi că voi reveni pe funcţie. Eu am preluat staţiunea cu datorii foarte mari, erau restanţe salariale de şapte luni. Am reuşit să plătesc datoriile, am ajuns cu salariile la zi. A fost un control al Curţii de Conturi în urma căruia s-a constatat că activitatea economică a staţiunii s-a îmbunătăţit foarte mult. M-am luptat pentru a recupera terenurile care erau ţinute ilegal de anumite persoane. S-au făcut foarte multe presiuni din zona politică şi din zona economică deoarece terenurile staţiunii sunt vizate de foarte mulţi. Eu nu mai sunt dispus să revin peste câteva luni sau peste un an şi să iau din nou o staţiune cu datorii şi cu probleme”, ne-a spus Ionică Nechifor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA