8.7 C
Botoșani
joi, 23 martie 2023

Investitori străini interesaţi de platforma industrială a oraşului Bucecea. VEZI ce facilităţi oferă primăria

Andron Tampaul primar Bucecea

Mai mulţi agenţi economici, atât din ţară cât şi din străinătate s-au arătat interesaţi să investească în oraşul Bucecea. La ora actuală, primăria are la dispoziţie o suprafaţă de şase hectare de teren dar încearcă să mai obţină o mare parte din fosta platformă industrială a oraşului.

Andron Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea îşi pune mari speranţe în înfiinţarea parcului industrial despre care a tot vorbit preşedintele Consiliului Judeţean.

„Încă sper ca acest parc industrial să prindă viaţă. Noi am preluat aproape şase hectare de teren de la fosta fabrică de zahăr prin executare silită. Sper să mai preluăm şi alte terenuri pentru că mai au o datorie de aproximativ un miliard de lei vechi. Vrem să ajungem la o suprafaţă de zece hectare. Avem promisiunea preşedintelui Consiliului Judeţean că ne va sprijini pentru a cumpăra încă zece hectare. Vrem să avem o suprafaţă de 20 de hectare pe care o vom pune la dispoziţia investitorilor. Oraşul Bucecea dispune de nişte utilităţi foarte importante şi vorbim de gaz metan, de apă, canalizare, cale ferată, aeroportul este la 15 kilometri. Suntem pe relaţia Ucraina-România-Republica Moldova”, a spus Andron Ţâmpău, primarul oraşului Bucecea.

Deja o parte dintre posibilii investitori au venit şi au văzut zona. Încă de la primele discuţii, reprezentanţii primăriei le-au prezentat facilităţile pe care le vor oferi investitorilor.

„Sunt câţiva agenţi economici care şi-au manifestat interesul pentru parcul industrial. Este vorba de investiţii în industria alimentară, în industria lemnului. Sunt atât români cât şi străini care şi-au manifestat interesul. Platforma industrială a oraşului Bucecea ar putea fi relansată. Din partea primăriei şi Consiliului Local Bucecea este toată deschiderea. Le-am spus inclusiv celor de la Yazaki că timp de cinci ani vor fi scutiţi de taxe şi impozite locale dacă vin şi investesc. În primul rând ne interesează crearea locurilor de muncă. Orice loc de muncă realizat reprezintă o investiţe”, a adăugat primarul oraşului Bucecea.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA