16.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Investiţiile în apă şi canalizare au şanse minime să se finalizeze la timp

muncitorisantier920

Mega proiectul de 102 milioane de euro privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare din judeţul Botoşani are şanse mici să fie realizat în proporţie de sută la sută până la sfârşitul anului viitor.

La ora actuală, o parte dintre lucrări sunt în derulare dar au mai rămas de executat patru contracte care sunt şi cele mai mari. Este vorba de reabilitarea reţelelor din municipiile Botoşani şi Dorohoi, reabilitarea reţelelor de canalizare din zona Vorona – Tudora şi aducţiunea de apă Ştefăneşti – Săveni.

În acelaşi timp, unele contracte sunt abia la început. În această situaţie sunt cele două contracte din zona Flămânzi.

„Executăm lucrări la reabilitarea staţiei de epurare Dorohoi. De asemenea, o altă componentă este staţia de tratare de la Ştefăneşti iar lucrările sunt în derulare. De curând, s-a semnat şi contractul pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în zona Flămânzi-Frumuşica. Contractul a fost câştigat de firma botoşăneană Tehnic Assist. Mai avem în proceduri de atribuire contractul pentru tratarea nămolurilor staţiilor de tratare de la Bucecea şi Cătămărăşti unde ne apropiem de finalul procesului de evaluare. Mai avem alte trei licitaţii în derulare: reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în municipiul Dorohoi, reabilitarea reţelelor în municipiul Botoşani şi realizarea reţelelor de canalizare în zona Vorona – Tudora. Tot în procedură de atribuire mai avem realizarea aducţiunii de la Ştefăneşti la Săveni”, a precizat Cătălin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA