20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

INVESTIȚII RECORD la Stațiunea de Cercetare Popăuți. Nu s-a mai întâmplat de mai bine de 30 de ani

2018 este cel mai bun an din punct de vedere financiar și al investițiilor la Stațiunea de Cercetare Popăuți din județul Botoșani. Anul acesta se realizează investiții de aproximativ 3 milioane de lei și sunt șanse să se achiziționeze utilaje agricole de aproximativ 3,5 milioane de lei.

Ionică Nechifor, directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți, așteaptă aprobarea planului de investiții de către Ministerul Agriculturii și spune că a primit promisiunea că se vor aloca cele 3,5 milioane de lei solicitate pentru achiziția de utilaje.

„Avem aprobarea bugetului rectificat. Mai așteptăm aprobarea planului de investiții pentru perioada 2018-2022, de la Ministerul Agriculturii. În condițiile în care Ministerul Agriculturii ne alocă banii promiși, putem face și unele achiziții de utilaje. Noi am cerut 3,5 milioane de lei. Dacă ni se aprobă, ne îmbunătățim și parcul de utilaje agricole, chiar din acest an”, ne-a spus directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți.

Până la sfârșitul acestui an se vor realiza investiții de aproximativ 3 milioane de lei. Se finalizează înlocuirea rețelei de apă, se reface o clădire în care va funcționa muzeul și se va moderniza un adăpost pentru animale.

„Ne ocupăm de reparațiile curente, reabilitarea clădirii în care va funcționa muzeul Stațiunii de Cercetare Popăuți. De asemenea, reabilitarea rețelei de apă, refacerea magaziei pentru cereale și refacerea unui adăpost pentru animale, în vederea lotizării efectivelor existente pentru a putea fi observate mult mai ușor în activitatea de cercetare. Valoarea lucrărilor de anul acesta se ridică la aproximativ 3 milioane de lei. Avem nevoie de sume uriașe pentru a ajunge în topul stațiunilor de cercetare dar o luăm pas cu pas și sper că în câțiva ani vom ajunge una din stațiunile de top ale României. Este prima dată după 89 când se fac lucrări mai ample la stațiunea Popăuți”, a adăugat Ionică Nechifor care încearcă să obțină o finanțare pentru a  achiziționa în 2019 un abator mobil. De asemenea, el spune că planul este de a moderniza și dota toate clădirile stațiunii în următorii patru ani.

„Ne propunem să investim într-un abator mobil. Nu doar pentru stațiune ci și pentru fermierii din zonă care doresc să sacrifice animale în cantități mai mici. În județul Botoșani avem abatoare de capacitate mare dar noi ne vom adresa producătorului mic. Ne gândim la un centru de colectare a mieilor pentru a putea face și export. De asemenea, vreau să modernizăm toate clădirile stațiunii și să le dotăm”, a mai afirmat directorul Stațiunii de Cercetare Popăuți.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA