3.8 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

INVESTIȚII RECORD în unitățile de învățământ din municipiul Botoșani. Școli reabilitate și dotate, săli de sport și terenuri sintetice

2024 va fi anul în care se vor realiza cele mai mari investiții în infrastructura școlară din municipiul Botoșani. Mai multe școli și grădinițe vor fi reabilitate cu bani din PNRR, se vor face dotări de aproape 10 milioane de euro, se vor construi două noi săli de sport și se vor realiza terenuri sintetice la mai multe unități de învățământ.

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botosani

“În acest moment, pe SICAP, avem investiții de peste 100 de milioane de lei. Ultima investiție publicată este achiziție de lucrări pentru Liceul de Artă, corpul atelier, o investiție de 1,3 milioane lei. Pentru Seminarul Teologic Sf. Gheorghe avem o licitație de 5,4 milioane lei. La Colegiul Național Mihai Eminescu am demarat o licitație pentru reabilitarea clădirilor, în valoare de 25 milioane lei. La unele licitații avem deja câștigători, cum ar fi Școala Nr. 13 (9,3 milioane lei), Școala Nr. 7 (9,2 milioane lei), Școala Nr. 10 (8,7 milioane lei), Școala Nr. 12 (6,4 milioane). Avem câștigătorii desemnați iar în termen de cinci zile de la semnarea contractului, dăm ordin de începere a lucrărilor, predăm amplasamentul. Sunt lucrări complexe, înlocuirea instalațiilor electrice, a instalațiilor de încălzire, anvelopare termică, înlocuire tâmplărie. Mai sunt reabilitări de acoperiș, reabilitarea subsolurilor. Va fi un disconfort dar îi rog pe părinți, elevi și profesori să fi înțelegători pentru că în final vom avea școli moderne. Am finalizat creșa din zona ANL Cișmea, o creșă în valoare de 4,4 milioane lei. Mai avem două creșe care au primit finanțare, una pe strada Pod de Piatră și una pe Șoseaua Iașului”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Dotări în valoare de 10 milioane de euro

Tot cu bani din PNRR, Primăria Botoșani va dota toate unitățile de învățământ, cu excepția Liceului Petru Rareș, cu mobilier nou și echipamente IT.

Laborator informatica

“Aceste  lucrări vor fi completate și cu proiectul pentru dotarea școlilor. Vom avea o licitație de aproape 10 milioane de euro pentru dotarea laboratoarelor și a sălilor de clasă. Acum centralizăm nevoile școlilor și urmează să publicăm licitația pe SICAP”, a adăugat primarul municipiului Botoșani.

Două săli de sport și terenuri sintetice

Compania Națională de Investiții a aprobat construirea a două săli de sport în municipiul Botoșani iar lucrările vor fi realizate în cursul anului viitor. Tot anul viitor, la școlile din municipiul Botoșani se vor realiza terenuri cu suprafață sintetică.

“Am predat amplasamentele pentru două noi săli de educație fizică care vor fi realizate anul viitor. Școala Nr. 16 și Liceul de Artă vor avea săli de educație fizică. În paralel, lucrăm la un proiect cu fonduri transfrontaliere, pentru reabilitarea terenurilor de sport și reabilitarea suprafeței din sălile de sport. Am terminat un teren cu gazon sintetic la Școala Nr. 8 și tot acolo vom avea reabilitarea sălii de sport. Vom realiza prin acest proiect transfrontalier minim patru terenuri cu gazon sintetic”, a mai spus Cosmin Andrei.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA