INVESTIŢII RECORD în drumurile din oraşul SĂVENI – GALERIE FOTO

0
2966

drum saveni bodeasa (11)

Locuitorii oraşului Săveni vor avea drumuri mai bune decât în municipiul Botoşani. În ultimii patru ani, în municipiul Botoşani s-a investit foarte puţin în drumuri iar lucrările au fost de proastă calitate, exemplu fiind străzile Primăverii şi Maramureş. În schimb, în Săveni se investesc foarte mulţi bani în drumuri, atât în zonele centrale cât şi în satele din vecinătate.

La ora actuală, primăria Săveni are două proiecte de modernizare a drumurilor. Unul vizează drumurile de legătură cu satele componente ale oraşului iar celălalt vizează modernizarea străzilor din zona urbană.

“Noi ne dorim să finalizăm cât mai mult anul acesta. Nu se lucrează chiar aşa cum îmi doresc eu dar se lucrează bine. Drumul până la Bodeasa s-a finalizat, inclusiv stratul de uzură, mai rămâne partea de acostament şi ceva la şanţuri. Lucrările sunt undeva la 90-95%. Toate drumurile care au legătură cu drumul judeţean şi cele de la ieşirea spre Drăguşeni, vor fi asfaltate anul acesta. Pe drumurile de legătură am peste 12 kilometri de asfalt cu o valoare de aproximativ două milioane de euro. Pe celălalt proiect avem 4,3 kilometri de drumuri de interes local, valoarea totală fiinde 28 de miliarde de lei vechi. Dacă ne uităm cât am asfaltat în 2015 şi 2016, nu am avut atâta asfalt în istoria oraşului. În plus, s-a mai asfaltat drumul naţional, 6,5 kilometri, am făcut trotuarele”, ne-a spus Relu Tîrzioru, primarul oraşului Săveni care a adăugat că a fost ultima şansă a oraşului Săveni de a accesa fonduri pentru modernizarea drumurilor.

“Am prins ultimul tren. Dacă nu asfaltam acum, nu se mai asfalta prea curând. Uniunea Europeană nu mai finanţează astfel de proiecte de drumuri, apă-canalizare. Faţa oraşului Săveni s-a schimbat radical în ultima perioadă. Avem o grămadă de şantiere în lucru, parcări, drumuri, apă, canalizare, baze sportive, şcoală, liceu. Se vede schimbarea, a adăugat edilul oraşului Săveni.

drum saveni bodeasa (12) drum saveni bodeasa (11) drum saveni bodeasa (10) drum saveni bodeasa (9) drum saveni bodeasa (8) drum saveni bodeasa (7) drum saveni bodeasa (6) drum saveni bodeasa (5) drum saveni bodeasa (4) drum saveni bodeasa (3) drum saveni bodeasa (2) drum saveni bodeasa (1)